Amstel Brasserie te Amsterdam

Een gezellige avond aan de Amstel

amsterdam-1243233_1280

U kent vast wel de weekends  zonder plannen of uitstapjes . En wanneer je dan toch iets wilt voor die zaterdagavond dan wordt dat wel even nadenken. Dat overkwam ons zomaar in een weekend. Op basis van onze eigen ervaring schrijven we deze recensie over de Amstel Brasserie.

…..dus besloten we onverwacht naar Amsterdam te gaan. Uit eten!

Onze zoon trakteerde en liet de keuze aan mij. Het was een zomeravond, maar het weer liet het een beetje afweten. Ik had inmiddels bedacht dat het leuk zou zijn om aan de Amstel te eten en zo kwam ik na wat speurwerk terecht bij de Amstel Brasserie. Een Brasserie aan de Amstel waar je bij mooi weer ook direct aan de Amstel kunt dineren.

AmstelHotelAmsterdam1

Dat leek me wel wat. Wij waren er nog nooit geweest en mede voor Restaurantervaring.nl een goede gelegenheid om eens nader kennis te maken.  ….en Amsterdam op zaterdagavond is altijd goed en gezellig! We reserveerden een tafel met zicht op de Amstel achter grote ramen en werden bij binnenkomst heel vriendelijk ontvangen.

Ambiance

Brasserie Amstel kent een ongedwongen sfeer en biedt  een ieder zicht  op de Amstel, zowel van binnen als buiten op het terras waar het voortdurend een parade is van verschillende boten. De hoge ramen bieden u onbelemmerd het zicht de watertaxi, rondvaartboten, sloepjes en roeiboten.

Amstel-Amsterdam

De Amstel Brasserie is een goed alternatief voor het uitstekende restaurant La Rive. Zowel de brasserie als het sterren restaurant maken onderdeel uit van het bekende Hotel Intercontinental  Amstel Amsterdam. Het Amstel Hotel ontving haar eerste gasten in 1867 en tot op de dag van vandaag genieten de gasten nog steeds van haar koninklijke uitstraling en huiselijke warmte, alsmede de hartelijke ontvangst door de conciërges.

intercontinentalAmsterdam

Alles bij elkaar was het een belevenis en een ieder aan te raden zo voor de zaterdagavond of zeker op een zonovergoten dag.

Keuken

De menukaart van Brasserie Amstel volgt de seizoenen met seizoensgerechten maar ook met klassiekers. Dagelijks wordt er voor gezorgd dat de gerechten aards en genereus zijn met als voorbeeld de frietjes, die met de hand gesneden worden van de lekkerste aardappel die er te vinden is. De Executive Chef zoekt iedere dag dan ook naar de mooiste producten van het seizoen. Streeft er naar de gerechten zo puur mogelijk te maken om zo de zuivere smaak te behouden. Dat Brasserie Amstel met dagverse producten werkt mag duidelijk zijn.

burger-1553287_1280

Elke zondag is er de typisch Engelse Sunday Roast die begint om 17.00 uur. Een overheerlijk driegangen menu. Tevens kent de Amstel  Brasserie een nieuwe selectie aan verse en gezonde sappen en is het Brasserie personeel bereid u daarover het één en ander te vertellen.

abstract-1239434_1280

Conclusie

In een rustige en ongedwongen sfeer hebben we genoten van ons diner en een goed glas wijn en werd ons door de medewerkers op een positieve en uiterst vriendelijke manier informatie gegeven.

wine-541922_1280

Werd er verteld over de Brasserie en de sfeer die er is bij mooi weer en het dineren op het terras direct aan de Amstel. Het was een heerlijke zaterdagavond, zo onverwacht aan de Amstel!

amsterdam-1527295_1280

Zo vond Restaurantervaring.nl weer een bijzonder restaurant in Amsterdam.

 

Contact- & adresgegevens

Intercontinental Amstel Amsterdam

Brasserie Amstel

Professor Tulppplein 1

1018 GX  Amsterdam

T   +31 20 622 60 60

F   +31 20 622 58 50

 

Bezocht u ooit deze brasserie  laat dan uw bevindingen ten aan zien van gerechten, ambiance en bediening weten in een onderstaande reactie. Waarvoor bij voorbaat onze hartelijke dank.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *