Aspergesoep
Ingrediënten voor aspergesoep
1 kg. asperges
3 sjalotjes + ietwat boter om ze in te bakken
1,5 ltr aspergekookvocht van eerder gekookte asperges en aspergeafval
2 kippen- of groentebouillontabletten
50 gr boter
50 gr bloem
1 eidooier
1 dl melk
bieslook of peterselie
Doe de boter in de pan en bak de sjalotjes als eerste tot ze licht gekleurd zijn. Doe dan de bloem erbij –vuur laag – en maak zo een roux – om de soep te binden. Voeg nu langzaam het kookvocht van de asperges met de bouillon/kruidenblokjes toe en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat. Dan de asperges zonder kopje erbij doen en geheel mixen met staafmixer. Als laatste de melk en eidooier goed kloppen en toevoegen aan de soep. Dan weer goed roeren en soep afmaken met nootmuskaat en zout naar smaak.
Doe de soep op het bord of in kommen en als laatste de aspergekopjes er boven op doen voor verfraaiing met de bieslook of peterselie en eventueel nog wat nootmuskaat.
Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke aspergesoep!