Bisschopswijn

Een Nederlandse traditie!

Op Sinterklaasavond is het nog steeds de traditie dat er Bisschopswijn geschonken wordt. Dat vergt even wat tijd maar is ook weer genieten van de bijzondere dag met al zijn rituelen.

bisschopswijn1

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • sinaasappels goed gewassen (2 à 3 stuks)
  • sinaasappelschijfjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 kruidnagels
  • 70-100 gr suikerbisschopswijn4
  • 1 steranijs
  • 0,5 ltr water

Bereiding

  1. Doe de wijn, de sinaasappels en specerijen in een pan en laat op een vuur niet warmer dan 70 gr.c. Steek de kruidnagels in de sinaasappels.
  2. 2 uur trekken.
  3. Zeef vervolgens het vocht.
  4. Roer de suiker erdoor.

Varianten

  1. wat bessenjenever
  2. sap van een uitgeperste sinaasappel

bisschopswijn3

Serveer de wijn warm met schijfjes sinaasappel en/of steranijsje ter decoratie.

 

Glühwein verschilt van bisschopswijn omdat daar nog citroen aan toegevoegd is.

 

Prettige Sinterklaasavond!

bisschopswijn pakjes

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 1/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *