Bisschopswijn
Een Nederlandse traditie!
Op Sinterklaasavond is het nog steeds de traditie dat er Bisschopswijn geschonken wordt. Dat vergt even wat tijd maar is ook weer genieten van de bijzondere dag met al zijn rituelen.
Ingrediënten
- 1 fles rode wijn
- sinaasappels goed gewassen (2 à 3 stuks)
- sinaasappelschijfjes
- 2 kaneelstokjes
- 10 kruidnagels
- 70-100 gr suiker
- 1 steranijs
- 0,5 ltr water
Bereiding
- Doe de wijn, de sinaasappels en specerijen in een pan en laat op een vuur niet warmer dan 70 gr.c. Steek de kruidnagels in de sinaasappels.
- 2 uur trekken.
- Zeef vervolgens het vocht.
- Roer de suiker erdoor.
Varianten
- wat bessenjenever
- sap van een uitgeperste sinaasappel
Serveer de wijn warm met schijfjes sinaasappel en/of steranijsje ter decoratie.
Glühwein verschilt van bisschopswijn omdat daar nog citroen aan toegevoegd is.
Prettige Sinterklaasavond!
[Totaal: 1 Gemiddelde: 1/5]