Brasserie Evertsen te Vlissingen

Een boulevard op het zuiden!

evertsen boulevard

Niet zo ver van het standbeeld van Michiel Adriaanszoon de Ruyter is bij de Michiel de Ruijterhaven Brasserie Evertsen te vinden (voorheen Grand Café Montparnasse). Vlissingen heeft een boulevard die op het zuiden ligt en dat maakt de plaats alleen al aantrekkelijk voor toeristen. Vlissingen ligt aan de monding van de Westerschelde.

Historie van de brasserie

Pal voor de monding van de haven is op 27 november 1689 het Admiraalsschip ‘De Walcheren’ gestrand. Cornelis de Jongste voer onder gezag van Cornelis Evertsen op een thuisreis onder vol zeil het schip op het westelijke koopmanshavenhoofd. Historici vermoeden dat de restanten van het wrak er nog altijd liggen op een diepte van 18 meter.

evertsen - De-Walcheren

Aan de kade stonden op dat moment zo’n zesduizend mensen toe te kijken hoe de vloot terugkeerde. De admiralen van het geslacht Evertsen (zie Wikipedia) hebben net als Michiel de Ruyter in de 16e en 17e eeuw veel betekend voor de welvaart. De huidige brasserie is er dan ook trots op de naam Evertsen, als eerbetoon aan hun daden van weleer,  te kunnen voeren.

Evertsen en Michiel de Ruyter vochten zij aan zij in de Engelse oorlog.

Ambiance

evertsen terras

Brasserie Evertsen ligt op een unieke locatie te Vlissingen en biedt zicht op de Westerschelde, de drukke scheepvaart en ligt dichtbij de Michiel de Ruyterhaven. Voor de passanten die deze haven bezoeken is de brasserie een uitkomst. Buiten biedt Evertsen u een schitterend terras met uitzicht op de levendige scheepvaart van iedere dag zo aan de monding van de Westerschelde. Omdat de boulevard op het zuiden ligt is het al gauw heerlijk zitten onder het genot van een hapje of een drankje. Maar zowel zomer als winter biedt de brasserie u een gezellige warme sfeer.

evertsenbinne

Even dat adres waar u gezellig een kopje koffie gaat drinken met huisgemaakte appeltaart, als onderbreking van de winterse dag. Of van waaruit u een gezellige wandeling begint, in de avond, langs de jachthaven.

evertsen haven

Keuken

Brasserie Evertsen heeft een groot assortiment vis- en vleesgerecht, uiteraard met zorg klaargemaakt. Er wordt veelal gewerkt met huisgemaakte producten en 4 keer per jaar verandert de menukaart. Aangepast aan het seizoen.

evertsengerecht1

Gelet wordt op bedreigde en beschermde diersoorten, zoals paling en tonijn en de kuitperiode van de vis. Dan komen zij niet op de menukaart voor.

Veel zorg wordt er besteed aan de juiste prijs/kwaliteitverhouding.

Uiteraard wordt er gewerkt met dagverse producten.

evertsengerecht3

 

Contact- en adresgegevens

Brasserie Evertsen

De Ruyterplein 1

4381 BZ  Vlissingen

T   +31 118 414 498

E   info@brasserieevertsen.nl

 

Hoe beoordeelt u dit restaurant?

Sfeer
2
Eten
2
Bediening
2
Bereikbaarheid
2
Reserveren
0
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

[Totaal: 1    Gemiddelde: 3/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *