Café American te Amsterdam

De dag afsluiten op het Leidseplein te Amsterdam.

cafeamericanfoto

We waren even voor zaken in Amsterdam en ik wilde altijd al heel graag een keer met Rudolf eten in Café American op het Leidse. In de huiskamer van Amsterdam, zoals het American het zelf noemt kun je terecht voor een diner met meerdere gangen of zomaar dat kopje koffie of ontbijt of kleine klassieke brasseriegerechten. Voor elk wat wils.

In het hart van Amsterdam ligt dit uiterst sfeervolle restaurant als onderdeel van het Hampshire Hotel Amsterdam American. Al in 1882 verbleven de eerste gasten in dit fantastische hotel op de unieke locatie.

Café American is een prachtig voorbeeld van de Jugendstil en heeft daarom een bijzondere sfeer. Café American werd gebouwd in 1902 als onderdeel van Hotel American en geheel gebouwd en ingericht volgens de toen uiterst moderne art nouveau stijl en zo bracht de architect Willem Kromhout de sfeer van Brussel en Parijs naar Amsterdam. Bekende stamgast werd Harry Mulisch. Op geen mooiere plek kun je Amsterdam beleven met het culturele leven t.w. het De La Mar theater en de Stadsschouwburg en op loopafstand 3 belangrijke musea t.w. het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. U hoeft de deur van het American maar uit te lopen en u staat midden in dit alles. Met uiteraard eveneens de mogelijkheid om heerlijk te shoppen. Verwen uzelf na het shoppen of cultuur snuiven eens met de American Afternoon Tea van Betjeman en Barton.

Een klassieker in het Café American is de Sunday Jazz Brunch met live muziek. Iedere 1e zondag van de maand is er het uitgebreide lunchbuffet van 12.30 uur tot 15.30 uur.

Wij kunnen u een heerlijke diner in Café American zeker aanraden, met wellicht een overnachting in een bijzonder hotel.

Contact- en adresgegevens

Café American

Leidsekade 97

1017 PN  Amsterdam

Reservations:  cafeamerican@hampshire-hotels.com

T   +31 20 556 3010

http://www.cafeamericain.nl/

 

Hoe beoordeelt U Café American?

Sfeer
2
Eten
2
Bediening
2
Bereikbaarheid
2
Reserveren
2
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 3/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *