Château Neercanne te Maastricht

Barok in Zuid-Limburg!

We sluiten 2015 af en hebben als laatste restaurant gekozen voor ‘de parel van Limburg’, wellicht wel de ‘parel van Nederland’ te noemen. In een werkelijk schitterende ambiance rijk aan culturele en culinaire traditie waant u zich heel even vorst of vorstin. In de prachtige natuur van het Jekerdal, helemaal in het zuidelijkste puntje van Limburg en tegen de Belgische grens vonden we dit prachtige kasteel. In het zuidelijke deel van het Jekerdal in Maastricht ligt “Château Neercanne “!  Het Jekerdal is een vallei en natuurgebied langs de rivier de Jeker in België en Nederland. De Jeker ontspringt in de provincie Luik.

neercanne jekerdal

Château Neercanne is een barokkasteel uit de 17e eeuw en het enige terrassenkasteel van Nederland. Het kent een baroktuin die terrasvormig is aangelegd. Een baroktuin of ook wel de Franse tuin werd ontworpen door André le Nôtre die werd benoemd tot architect van de Koning aan het Hof van Versailles. De Franse tuin van Versailles werd dan ook het voorbeeld van de baroktuin.

neercanne versaille

De baroktuin staat voor symmetrie, grasvelden, geschoren hagen en de ons zo bekende buxusheg. Na  de Franse revolutie nam de populariteit af en kozen architecten voor de Engelse tuin. Vooral de Franse kastelen langs de Loire hebben nog de Franse tuin. Barok is een stijlperiode uit de 17e eeuw tot de eerste helft  18e eeuw. De baroktuinen van Château Neercanne zijn verdeeld over 4 niveaus en worden beschermd door UNESCO.

Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het familiebedrijf  Camille Oostwegel ChâteauHotels & Restaurants.

Restaurant Château Neercanne

De Michelin gids noemt het één van de mooiste huizen van Nederland en vraagt in het bijzonder de aandacht voor het prachtige terras met het schitterende uitzicht. Al sinds de 17e eeuw genieten adellijke bezoekers van dit kasteel met zijn geweldige keuken en wijnkelder.

neercanne restaurant

De maaltijden worden uiteraard bij mooi weer geserveerd in de tuin of op het terras. Een restaurant met een zeer goede keuken en uitstekende standing – aldus de Michelin gids.

neercanne gerecht

neercanne gerecht2

Restaurant Neercanne is sinds 1986 onafgebroken bekroond met een Michelin ster.

Het restaurant kent vele arrangementen die het bekijken zeker waard zijn.

neercanne terras

L’Auberge

In de voormalige kapel van Château Neercanne tevens het oudste gedeelte van het kasteel  wordt voor u een lunch geserveerd in een huiselijke sfeer en voor goede prijs-kwaliteitverhouding. Een ruimte die uitermate geschikt is voor intieme diners of kleine bijeenkomsten. De Michelin Gids noemt het een locatie die tot de verbeelding spreekt en op het terras, bij mooi weer, waant u zich de koning te rijk. L’Auberge wordt sinds 2012 gewaardeerd met een Michelin Bib Gourmand.

Neercanne L'Auberge

De Grotten

Heel bijzonder is het om uw aperitief te gebruiken in de Grotten van Château Neercanne. Terwijl de bezoeker en deel van de geschiedenis van het Château leest op de wanden zoekt een ander naar de wijnkelders die te vinden zijn in de gangen van de mergelgrotten. In die grotten zijn ook bijzondere mergelzalen te vinden.

neercanne grotten

Overal zijn teksten van bekende en onbekende wijnliefhebbers te vinden waaronder ook ons vorstenhuis. Dat deze entourage zich leent voor een wijnproeverij behoeft niet nader te worden uitgelegd.

Neercanne wijnkelder

Terrassen

Zowel Restaurant Château Neercanne als L’Auberge beschikken over een terras waar het bij mooi weer fantastisch is om te dineren, lunchen of gewoon even een kopje koffie met kasteelpatisserie terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht.

Neercanne terras L'Auberge

Zalen

Zowel voor een huwelijksfeest als voor een zakelijke bijeenkomst, een reünie of teambuilding deze locatie is uitermate geschikt. Château Neercanne biedt u maar liefst 8 zalen en salons en is daarnaast als volledig kasteel met daarbij behorende grotten tevens geschikt  voor bijzondere bijeenkomsten tot wel 1000 personen. Maar bent u met een klein gezelschap dan is de Kasteeltoren de Gulden een geschikte ruimte voor een sfeervol diner.

neercanne toren

Uiteraard wordt er bij mooi weer de mogelijkheid geboden gebruik te maken van één van de terrassen.

Dat het kasteel een unieke trouwlocatie is behoeft geen verdere uitleg. Château Neercanne is de officiële trouwlocatie aangewezen door de gemeente Maastricht en staat garant voor een fantastische en romantische dag op een unieke plek in Nederland. Uw onvergetelijke huwelijksdag!

neercanne huwelijk

neercanne troouwen2

De wandelroutes te volgen vanuit het Château met als afsluiting een kopje koffie behoren tot één van de mogelijkheden om de omgeving wat beter te leren kennen. Maar het Château biedt u een evenementenkalender en selectie van de bezienswaardigheden in Maastricht.

Voor overnachtingen worden Château St. Gerlach en het Kruisherenhotel te Maastricht geadviseerd. Château Neercanne beschikt niet over eigen hotelfaciliteiten.

neercanne overnachten

Met dit fantastische kasteelrestaurant sluiten we 2015 af en  Restaurantervaring.nl   hoopt u in 2016 weer te verrassen met restaurants op bijzondere plekken in Nederland.

neercanne sneeuw

Contact- & adresgegevens

Château Neercanne

Cannerweg 800

6213 ND  Maastricht

T   +31 43 325 13 59

E   neercanne@chateauhotels.nl

http://www.chateauhotels.nl/chateau-neercanne/home

 

neercanne koning

 

neercanne stones2

Heeft u ooit een bezoek gebracht aan dit geweldige kasteelrestaurant dan zouden we graag uw bevindingen ten aanzien van bediening, gerechten, ambiance en omgeving willen weten in een onderstaande reactie. Waarvoor bij voorbaat onze hartelijke dank.

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

One Response to “Château Neercanne te Maastricht

  • shaquira smits
    7 jaar ago

    as zaterdag ga we deze mooie chateau bekijken. ben erg benieuwd. mvg mevrouw Smits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *