De Gaffel te Valthe

Met dank aan zijn opa!

Valthe is een dorp in de provincie Drenthe. Het is gelegen op de Hondsrug. Valthe is een brinkdorp met Saksische boerderijen.

gaffelboerderij

In het Valtherbos is nog een onderduikershol te vinden uit de Tweede Wereldoorlog dat nooit door de Duitsers werd ontdekt. Landbouwer Albertus Zefat gaf er onderdak/verborg er  Joodse onderduikers. Zefat werd echter later zelf geëxecuteerd.

gaffelonderduikershol

Het onderduikershol is een bezienswaardigheid geworden net als de hunebedden en het Eppiesbargie.

Sinds 2003 is eigenaar en tevens chef-kok  Roderick Seubers dagelijks te vinden in het  restaurant dat we vonden in Valthe. Van jongst af aan zat er de passie voor het koken in en zo kreeg hij van zijn opa, die uren in de keuken doorbracht, de kneepjes van het vak mee en werden hem de fijne smaken bijgebracht. Door de passie en het enthousiasme wist hij mensen aan zich te binden. Thans is er een team van jonge creatieve mensen die u dagelijks willen verrassen met overheerlijke gerechten. Ons restaurant?

De Gaffel te Valthe!

de gaffelbuitenkant

Ambiance

Op de glooiende Hondsrug, aan de rand van het dorp en in een Saksische boerderij uit 1700 is dit restaurant te vinden.

gaffelhondsrug

Gastvrij wordt u ontvangen en kunt u allereerst plaats nemen bij de open haard. De grote ronde open haard is het middelpunt van het restaurant.

gaffel open hard

Verder is er een op- en een voorkamer die eveneens geschikt zijn  voor privé diners of zakelijke besprekingen. Op het erfgoed bevindt zich voldoende parkeergelegenheid. Het restaurant  heeft een authentiek houten balkenplafond en dat samen met de keurig gedekte tafels met tafellinnen, glaswerk en kaarslicht garant staat voor een sfeervolle avond in een knusse boerderij uit 1700. Bij mooi weer is er een terras waar u gezellig de lunch of een drankje kunt nuttigen.

gaffelinterieur

Keuken

De keuken van restaurant De Gaffel staat voor garant voor dagverse, seizoens- en streekgebonden producten waarmee op een verrassende manier de gast wordt verwend. Dat verwennen wordt iedere dag opnieuw gezien als een uitdaging waar het hele team zich met passie voor inzet. Het menu wisselt maandelijks. Met een knipoog naar de wereldkeuken tovert Roderick en zijn creatieve team voor u prachtige gerechten. Probeer gewoon de Drentse gastvrijheid eens.

gaffelgerecht1

Restaurant De Gaffel verzorgt eveneens de catering voor feesten en partijen bij u thuis. Hebt u iets te vieren dan neemt De Gaffel u graag de organisatie uit handen.

Verder is er een enthousiaste groep vrijwilligers begonnen met de Dorpstuin van Dipshoorn die het restaurant  wekelijks  onbespoten groenten en kruiden levert.

gaffeldorpstuin

Arrangementen

Onder de arrangementen vallen de

  • limousine
  • taxiculinair
  • trouwen
  • vergaderen

Bekijk de arrangementen eens op uw gemak en wellicht is er iets geschiktst voor u bij.

 

Overnachten

Restaurant De Gaffel  adviseert u over overnachtingsadressen voor het geval  u na een heerlijk diner niet meer wilt rijden maar liever blijft overnachten.

gaffelbed&breakfast

In de provincie Drenthe vond Restaurantervaring.nl dit restaurant voor u en gaan verder op zoek naar restaurants op bijzondere plekken in Nederland.

Contact- & adresgegevens

Restaurant De Gaffel

Odoornerweg 1

7872 PA Valthe

T   +31 591 513 536

 

 

Bezoekt u Valthe weleens of bent u er weleens geweest en bezocht u toevallig dit restaurant dan zouden we graag uw bevindingen ten aanzien van gastvrijheid, bediening, gerechten en de omgeving in een onderstaande reactie willen ontvangen. Waarvoor bij voorbaat onze dank.

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *