De Kleine Heerlijkheid te Groningen

Het huiskamergevoel!

We bezoeken Groningen weer even. Een noordelijke stad en Hanzestad. In de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond. Het Hanzeverbond was een samenwerkingsverband van kooplieden uit steden rond de Noordzee en Oostzee. Daaronder vielen ook steden uit de lage landen, t.w. Nederland, België, Denemarken, Noorwegen en Zweden. De vertegenwoordigers van de Hanze kwamen bijeen op de Hansetage en namen besluiten. Tegenwoordig zijn de Hanzedagen uitsluitend nog bedoeld om de idee van de Internationale Hanze levendig te houden. De stad Groningen heeft inmiddels 200.000 inwoners.

de kleine heerl. groningen

Aan het Schuitendiep te Groningen vonden we restaurant De Kleine Heerlijkheid.

Het Schuitendiep is een straat en een waterloop in de stad Groningen. De waterloop is rond 1400 gegraven.

Ambiance

Het pand met de klokgevel, zoals het officieel  wordt genoemd op de Rijksmonumentenlijst van Groningen dateert uit de 17e eeuw en is in de 18e eeuw verbouwd. Het is wellicht het kleinste restaurant van Groningen maar met een rijke historie. Gelegen aan het Schuitendiep wat garant staat voor dagelijkse bedrijvigheid. Het warme en knusse gevoel dat dit restaurantje je al meteen na binnenkomst geeft behoeft niet nader beschreven te worden. Het is de perfecte locatie voor een avond vol romantiek. Ons huiskamerrestaurant!

de kleine heerl.2

Keuken

Twee dames zorgen voor de perfecte avond door de gerechten zelf zo vers mogelijk te bereiden, van het brood bij het voorgerecht tot het ijs bij het dessert. De keuken is Frans en toch een beetje klassiek met een verrassende draai. Op basis van dagverse producten uit de regio proberen Elbrich en Zaneta u in een geweldige ambiance een onvergetelijke  avond  te bezorgen.

In De Kleine Heerlijkheid worden alle gerechten op een enthousiaste manier bereid vanuit passie en liefde voor het vak. Uiteraard wordt u deskundig geadviseerd over passende wijnen. Mochten er van uw kant speciale wensen zijn dan wordt daar uiteraard zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

de kleine heerlijkheid vissoep

Vergaderen of festiviteiten

Uiteraard is deze locatie perfect voor dat bijzondere moment met familie of vrienden. Maar ook voor die vergadering met relaties.

Een avond vol romantiek of een avondje bijpraten met vrienden of het zakelijke diner, het is allemaal te regelen in dit pandje uit de 17e eeuw vol romantiek met zijn rustige huiskamer sfeer.

de kleine hherl.

Contact- & adresgegevens

Restaurant De Kleine heerlijkheid

Schuitendiep 42

9711 RD  Groningen

T   +31 50 313 1370

E   info@dekleineheerlijkheid.nl

http://www.dekleineheerlijkheid.nl/

 

Hoe beoordeelt u dit restaurant?

Sfeer
1
Eten
1
Bediening
1
Bereikbaarheid
1
Reserveren
1
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

 

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *