De Wolfsberg te Groesbeek

Een historische plaats in Nederland!

Ten zuiden van Nijmegen in de provincie Gelderland en tegen de Duitse grens vonden we dit restaurant op een historische plek in Nederland. Groesbeek ligt in een prachtig heuvelachtig en bosrijk landschap. Ter hoogte van Groesbeek kwam ooit de het gletsjerijs tot stilstand. De plaats ligt zo ongeveer 95 meter boven NAP. Waar Groesbeek vooral bekend om staat is Operatie Market Garden. De doelstelling was om de bruggen bij Grave, Nijmegen, Arnhem en Eindhoven te veroveren op de Duitsers.  Om dan daarna de Noord-Duitse laagvlakte en het industriële Duitse hart te veroveren opdat de Tweede Wereldoorlog dan rond Kerstmis 1944 beëindigd zou zijn. Dat mislukte en Groesbeek had om die reden ernstige verwoestingen te incasseren. Op 17 september 1944 landden duizenden parachutisten in Groesbeek.

fayetteville-81136_1280

Gelegen aan de rand van de Groesbeekse bossen uitkijkend op lang gestrekte weides en het idyllische dorp in het dal vonden we restaurant De Wolfsberg.

Ambiance

Een restaurant aan de rand van Groesbeek verscholen in het groen. In een prachtig historisch pand dat dateert uit 1860 en sinds 1930 wordt gebruikt als hotel & café-restaurant wordt u gastvrij ontvangen en in een ontspannen sfeer zult u zich snel thuis voelen in dit restaurant dat vooral bekend staat om haar aangename sfeer. Het warme, sfeervolle en goedverzorgde restaurant met daarbij deskundige en vriendelijke begeleiding van de medewerkers van restaurant de Wolfsberg maken een bezoek voor herhaling vatbaar. De Wolfberg biedt u bij mooi weer een ruim buitenterras met prachtig uitzicht en bij wat frissere dagen in de herfst de verwarmde veranda. Overnachten in Hotel De Wolfsberg behoort tot de mogelijkheden wanneer u de omgeving wat beter wilt leren kennen. Grand Café De Wolfberg staat garant voor dat overheerlijke kopje koffie met appeltaart, de high tea en high wine of een gezellige vrijdagmiddagborrel.

apple-pie-966742_1280

Keuken

De Wolfsberg is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur wanneer de dag begint met koffie en appeltaart.  De keuken opent om 12.00 uur met een heerlijke lunch gevolgd door de high tea, de borrel en daarna het diner.  Gewerkt wordt aan het behoud van de oorspronkelijke smaken van de ingrediënten die gebruikt worden in de keuken vanuit de liefde voor prachtige producten. Veelal wordt er gewerkt met de zogenaamde Josper houtskoolgrill. Op de menukaart is dat in de diverse gerechten terug te vinden.  De menukaart wisselt regelmatig en is dus eveneens seizoensgebonden. Verder serveert De Wolfsberg naast de vaste menukaart een specialiteitenmenu. Probeert u de rib-eye van het Ierse Angus rund bereid op de grill met saus van rode port eens een keer. Het zal u verrassen. Restaurant De Wolfsberg beschikt over een lunch-, diner- en wijnkaart. De Wolfsberg organiseert ook graag iets bijzonders zoals een wild- en wijnavond of een gezellige barbecue.

Hotel

Zin om langer te genieten van deze geweldige locatie en fantastische en sfeervolle ambiance dan biedt De Wolfsberg u voldoende hotelkamers. Er zijn in totaal 17 kamers. De comfort room, de zolderkamer en de luxe Wolfskamer met whirlpool. Voor een langer verblijf biedt het hotel een fietsverhuur en verschillende hotelarrangementen.

leisure-372523_1280

Feest/vergaderen

De Wolfsberg is met sprookjesachtige omgeving en ambiance de perfecte plek voor de huwelijksvoltrekking en diner.  Het jawoord geven in het prachtige prieel in de tuin van De Wolfsberg! Of bij minder goed weer in een van de ruimtes binnen. Mocht u geïnteresseerd zijn neem dan gewoon even contact op en informeer naar de diverse mogelijkheden.

Zoekt u voor uw relaties een bijzondere locatie/ambiance, om ze ermee te verrassen, dat is De Wolfsberg wel een aanrader. Eer zijn verschillende vergaderarrangementen met uiteraard de mogelijkheid om te overnachten. Dit alles ondersteund door de keuken van restaurant de Wolfsberg.

Voor overige feesten en partijen is De Wolfsberg uiterst geschikt door zijn fantastische ligging, ruimte, overnachtingsmogelijkheden en prachtige tuin. Het biedt u vele mogelijkheden.

De Wolfsberg biedt u een evenementenkalender waarop te zien is wat er allemaal wordt georganiseerd en wellicht zit er iets voor u bij.

In de provincie Gelderland vond Restaurantervaring.nl dit fantastische restaurant in de prachtige natuur!

luneburg-heath-346163_1280

Contact- & adresgegevens

Hotel-restaurant De Wolfsberg

Mooksebaan 12

6562 KB  Groesbeek

T   +31 24 397 13 27

E   info@dewolfsberg.nl

http://www.wolfsberg.nl/

 

 

Hebt u ooit een bezoek gebracht aan dit fantastische restaurant wellicht kunt u ons dan  uw bevindingen laten weten ten aanzien van deze locatie, ambiance, bediening en gerechten.

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *