De Zwaan te Etten-Leur

Champagne en seizoenscanapés op grote hoogte!

Wij nemen u even mee naar Etten-Leur. Een gemeente in de provincie Noord-Brabant met ongeveer 43.000 inwoners. Hier vonden we een restaurant met een bijzondere shuttleservice, een enorme wijnkelder/voorraad en de culinaire ballonvaart. Fantastisch?

Wij vonden Restaurant de Zwaan te Etten-Leur.

de zwaan 1

Ambiance

In een prachtig historisch pand uit de 17e eeuw en aan de markt van het oude stadscentrum ligt dit restaurant.

de zwaan buitenfoto

Te midden van prachtige kunst van modernen en impressionisten uit de Haagse School wordt er dagelijks met enthousiasme gewerkt. Op allerlei mogelijke manieren worden gasten in de watten gelegd middels de vele aangeboden arrangementen. De vele kunstwerken in combinatie met het tafellinnen, glaswerk en kaarslicht maakt De Zwaan tot een heel bijzonder restaurant wat alleen daarom al de moeite waard is om te bezoeken. Het verhaal over de kunst wordt u met plezier verteld.

de zwwanrestaurant

In de zomer raden wij u het gezellige terras aan waar het heerlijk lunchen is.

de zwaan buitenterras

Keuken

De keuken van Restaurant De Zwaan heeft een klassieke basis. Vanuit die basis wordt er dagelijks gewerkt met vooral regionale seizoensingrediënten met als voorbeeld Ettense asperges, kaas van boerderijtjes uit de buurt, vis uit de Oosterschelde en Rijsbergs rund.  Onder leiding van de gedreven chef-kok wordt er iedere dag gezocht naar spannende verhoudingen tussen smaken echter wel vanuit de klassieke basis. Restaurant De Zwaan is voor de 20e keer onderscheiden met een Michelinster.

de zwaan menu

In de wijnkelder zijn voortreffelijke wijnen te vinden van maar liefst 30 verschillende wijnimporteurs. Mocht u geïnteresseerd zijn in de wijnkelder dan kunt u om een rondleiding vragen langs de grote Grand Cru’s. De sommelier van Restaurant De Zwaan zal u uiteraard alles vertellen over de prachtige wijnen en u adviseren bij uw gekozen menu. De sommelier heeft de nodige kennis opgedaan door te werken voor Alliance-restaurants. Verder heeft hij een titel behaald op de Academie voor de Gastronomie in “Gastronoom/Sommelier”.

de zwaan wijnkelder

Vergaderen/feesten- & partijen

Restaurant  De Zwaan beschikt over 2 salons.

Salon 1 op de begane grond met een capaciteit van minimaal 10 tot maximaal 40 personen.

Salon 2 op de eerste etage is een geheel afgescheiden ruimte. Capaciteit 10 tot 30 personen.

de zwaan feestenHet gehele restaurantgedeelte is eveneens voor grote gezelschappen te reserveren.

Voor bruiloften, met in acht name van het feit dat naast De zwaan het stadhuis en de kerk gelegen zijn, zijn zij bedreven in het realiseren van een geweldige dag. Capaciteit max. 300 personen.

de zwaan feest2

Private dinner

De Zwaan ontvangt u graag in zijn zo bijzondere restaurant, maar kan in uw eigen huiselijke sfeer een prima diner verzorgen voor een bijzondere avond met bijzondere gasten.

de zwwan bij u thuis

Arrangementen

De Zwaan heeft heel veel prachtige arrangementen samengesteld waarvan wij er twee specifiek gaan benoemen, omdat we ze wel heel bijzonder vinden, t.w.:

1. Shuttle service

De Zwaan is een samenwerking aangegaan met Vliegveld Seppe op 5 minuten afstand van het restaurant.  Hierdoor  hopen zij het vliegveld met zijn passagiers een perfecte vergaderlocatie in combinatie met het restaurant te kunnen bieden. Vertrouwen erop dat zij zo het Nederlandse Bedrijfsleven van dienst  kunnen zijn.

de zwaan seppe

3. Verwenvaarten

Culinair verwennen op grote hoogte werd bedacht in samenwerking met Ad Ballon. Onder het genot van champagne en overheerlijke seizoenscanapés wordt langzaam de ballon opgebouwd en gevuld.

de zwaan ballon2

Wanneer geheel klaar voor vertrek stapt u aan boord waar u dan even later wordt verwend met overheerlijke klassiekers, aan boord klaargemaakt, terwijl u geniet van het schitterende uitzicht. Dit alles vergezeld met prachtige wijnen.

de zwaan ad ballon

Als afsluiting is er dan na de ballonvaart op de grond nog het dessertbuffet, geserveerd vanaf een ruim picknickkleed. Laat u verrassen door zo’n hele bijzondere vaart!

de zwaanhoofdballonnen

 

de zwaan ballon 3

de zwaan ballon 4

Overnachten

Restaurant De Zwaan adviseert u deskundig en heeft dan ook nabijgelegen hotels  vermeld op hun website.

Contact- en adresgegevens

Restaurant De Zwaan

Markt 7

4875 CB  Etten-Leur

T   +31 76 501 2696

E   info@restaurant-dezwaan.nl

http://www.restaurant-dezwaan.nl/index

 

 

 

Hoe beoordeelt u dit restaurant?

Sfeer
2
Eten
1
Bediening
2
Bereikbaarheid
1
Reserveren
1
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

 

 

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *