d’Vijff Vlieghen te Amsterdam

amsterdam-988047_1920

Dineren in een entourage uit de Gouden Eeuw.

Wij wilden u iets echt Nederlands en traditioneels bieden. “Old Amsterdam” met  traditionele  gerechten en oude likeurtjes. Onder de houten balken van de Herenkamer of de Glaskamer uw diner geserveerd krijgen is iets speciaals. Of in één van de andere 9 kamers van het zo bijzondere restaurant. Tijdens ons eerste bezoek aan dit restaurant kregen wij een rondleiding,  uitleg en het hele verhaal over de historie van dit restaurant in Amsterdam. Tevens was het leuk te ervaren dat het door toeristen gevonden werd en dat we tussen verschillende nationaliteiten ons diner nuttigden. Tussen Russen,  Fransen en Italianen. En dat gewoon in ons eigen Amsterdam. Zo bijzonder ! Zoekt u voor uw relaties van overzee  een bijzonder restaurant of iets echt Nederlands dan raden wij u d‘Vijff Vlieghen  te Amsterdam aan.

Ambiance

Waar anders in Amsterdam kan er gedineerd worden onder 4 originele etsen van Rembrandt? De Vijff Vlieghen beschikt over verschillende ruimtes om te dineren, kleine knusse hoekjes maar ook verschillende grotere kamers en zalen voor grotere gezelschappen. Samen in de Herenkamer,  romantisch diner-voor-twee.  Of met relaties, vrienden of familieleden in de glaskamer. Het kan allemaal. In de prentenkamer bevindt zich een collectie 18e en 19e eeuw plattegronden van Amsterdam. In de Rembrandtkamer de etsen van Rembrandt, maar ook alle gastenboeken welke terug gaan tot 1946 o.a. getekend door  Walt Disney,  Michael Gorbatsjov en Mick Jagger om er zomaar een paar te noemen. Verder zijn er etsen van bekende Amsterdamse gebouwen, een grote collectie Delfts Blauwe tegels uit de 17e en 18e eeuw. Er is prachtig zeldzaam goud leerbehang en een collectie van 17e eeuw glaswerk. Mocht u dit restaurant binnenkort bezoeken vraag dan om een rondleiding, want die is zeker de moeite waard en bekijk alle kamers van d’ Vijff Vlieghen in alle rust en op uw gemak.

Keuken

De nieuwe chef-kok is Sander Klaasen. Sander heeft in diverse vooraanstaande restaurants ervaring opgedaan en werkt dagelijks met dagverse,  seizoensgebonden, biologische producten vanuit groot respect voor de natuur. Vanuit die gedachte wil hij de gasten prikkelen, verrassen en nieuwsgierig maken. Uiteraard zal één en ander verteld worden over de bereiding en gebruik van producten van de maaltijd die door het gezellige team van d’ Vijff Vlieghen wordt geserveerd. Authentieke maaltijden kenmerken dit restaurant en wij gaan dan ook altijd in de herfst even een avond genieten, wanneer de wintergerechten weer op de menukaart verschijnen en we weer het herfst- en wintergevoel krijgen. Het uiteindelijke doel van Sander is om de gasten in deze zo bijzondere ambiance te laten genieten van een goed glas wijn en heerlijke gerechten wat er uiteindelijk toe moet leiden dat ze regelmatig terug komen.

Bijzonderheden

Al eerder vertelden we u dat restaurant d’Vijff Vlieghen genoeg ruimte biedt voor groepen maar zij bieden u eveneens de mogelijkheid om te arriveren per rondvaartboot. Er is een eigen aanlegsteiger aan de Singel.

Verder is er de mogelijkheid om een dinercruise te boeken. Onder het genot van de verfijnde gerechten bereidt door d’Vijff  Vlieghen  genieten van de Amsterdamse grachten. Wie wil dat niet?

Totaal biedt d’Vijff Vlieghen ruimte aan 300 gasten, zijn er 9 ruimtes ieder met een eigen karakter en mogelijkheden. De ruimtes variëren in grootte van 17 tot 80 personen.

Trost zijn we op dit bijzondere restaurant op Restaurantervaring.nl.

 

Contact- en adresgegevens

Restaurant d’Vijff Vlieghen”
Spuistraat 294-302
1012VX  Amsterdam
T: +31 (0)20 53 04 060
E: vijffvlieghen@nh-hotels.com

http://vijffvlieghen.nl/

 

liqueur-612749_1920

Bracht u ooit een bezoek aan dit bijzondere restaurant? Wilt u dan zo vriendelijk zijn om uw bevindingen in een reactie te vermelden. Wellicht heeft u een bijzonder verhaal?

Bij voorbaat onze dank.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *