Élevé te Leeuwarden

Wine & dine in the sky!

In het noorden van ons land vonden we een sterrenrestaurant in the sky! Hoe bijzonder is dat niet?Terwijl u dineert, geniet u van het prachtige uitzicht. Uitkijkend over Leeuwarden vanaf de elfde etage. Onder het genot van culinaire verrassingen van chef de cuisine Gilbert van der Heide zijn niet alleen de gerechten maar is ook de ambiance een avontuur op zich en zeker de moeite waard. Bekijk Leeuwarden eens van grote hoogte wat bij avond garant staat voor romantiek.

romantic-744760_1280

Ambiance

In het moderne en sfeervolle restaurant met dat prachtige uitzicht zult u zich snel thuis voelen. De uitstraling van het restaurant door de warme kleuren, het tafellinnen en vele glaswerk, de sfeervolle verlichting en ’s avonds het kaarslicht zorgt voor de perfecte sfeer in dit zo bijzondere restaurant. Er werd dan ook veel aandacht besteed aan dit restaurant dat nog niet zolang bestaat. De elfde etage met het schitterende uitzicht maakt het geheel af.

Keuken

Onder invloed van regionale, nationale en internationale invloeden werkt de keukenbrigade dagelijks met dagverse, pure, biologische ingrediënten uit eigen streek en tuin om daarmee schitterende culinaire hoogstandjes neer te zetten die u een fantastische culinaire avond op grote hoogte bezorgen.

Met ambitie,  heel veel enthousiasme en creativiteit wordt dagelijks gewerkt aan culinaire verrassingen om de gasten ermee te verrassen. Dat werd bekroond met een Michelin ster.  De Sommelier zorgt voor de heerlijkste wijnen en heeft gezorgd voor een uitgebreide wijnkaart.  Élevé biedt zijn gasten niet alleen wijnen uit Europa maar ook uit Chili, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika.

De Sommelier is uiteraard bereid u het één en ander te vertellen over de fantastische wijnen die door Élevé met grote zorg werden uitgezocht.

wine-1002439_1280

Brasserie

Grenzend aan Restaurant Élevé bevindt zich de brasserie en bar. In Brasserie Le Bráss & Skybar kunt u op  een wat  informelere  manier  genieten van een hapje en een drankje en  een dagschotel is dan ook € 19,50 – een volledig 3-gangen menu € 29,50, om u een idee te geven.

In de bar wordt u een diversiteit aan dranken geboden en er is een uitgebreide cocktailkaart. Een fantastische plek om samen met vrienden, collega’s of familie onder het genot van een heerlijke cocktail te genieten van het uitzicht met daarna een diner wat eveneens voor de brasserie wordt bereid door Gilbert van der Heide en zijn brigade.

Mocht u na dit alles niet meer willen rijden en liever blijft overnachten dan wordt die mogelijkheid geboden. Iedere zondagmiddag is er in Le Bráss een luxe high tea.

sandwiches-623388_1280

Hotel

Het WTC Hotel Leeuwarden biedt u de mogelijkheid om te overnachten na uw fantastische diner in het sterrenrestaurant dat zich bevindt op de 11e etage. Het hotel ligt op 15 minuten loopafstand van het centrum van Leeuwarden en is gelegen naast Holland Casino.

Er is een directe verbinding met het WTC Expo. Het paradepaardje van Leeuwarden. Het hotel beschikt over 143 moderne en ruime kamers en er zijn tevens enkele longstay appartementen. Verder kunt u heerlijk ontspannen in de sauna en worden er verschillende massages aangeboden. Tevens is er gelegenheid om te fitnessen (onder begeleiding indien gewenst).

Restaurant Élevé werd bekroond met:

  • 1 Michelin ster
  • Lekker positie 65
  • GaultMillau – 15 van de 20 punten

 

In het mooie Friesland vonden we dit bijzondere ambiance en zoeken voor Restaurantervaring.nl verder naar geweldige restaurants in Nederland.

summer-347811_1280

Contact- en adresgegevens

Restaurant Élevé en Brasserie Le Bráss

Heliconweg 52

8914 AT Leeuwarden

T   +31 58 233 49 00

E   reserveren@eleve.nl

http://www.eleve.nl/

 

 

Mocht u een fantastische avond hebben beleefd in dit restaurant op grote hoogte dan horen we graag van uw verhaal. Uw bevindingen over het diner, de ambiance en gastvrijheid kunt u onderstaand vermelden in een reactie. Bij voorbaat onze hartelijke dank.

 

 

 

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *