Erwtensoep

erwtensoepspliterwten

Ingrediënten

  • 400 gr spliterwten
  • 2 haaskarbonades – ongeveer 300 gr
  • 150 gr spekblokjes
  • 2/3 eetl zout
  • peper
  • laurierblad
  • 1 grote aardappel
  • 250 gr erwtensoepgroente
  • magere rookworst
  • 2,5 / 3 ltr water voor bouillon

 

Bereiding

  1. Bouillon trekken van karbonades, spekblokjes, laurier, zout en peper en het water.
  2. Eerst aan de kook brengen, dan op lager vuur ongeveer 1,5 uur laten trekken.
  3. Dan de bouillon zeven. Karbonades versnijden in kleine blokjes.
  4. De spliterwten erbij doen + 1 bouillonblokje.
  5. Weer 1 uur op laag vuur laten garen.
  6. Eenmaal van het vuur af en ietwat afgekoeld met de staafmixer pureren.
  7. Dan de groente, nog 1 bouillonblokje, aardappel in blokjes gesneden en fijngesneden karbonades toevoegen.
  8. Alles nog even doorgaren en als laatste de worst toevoegen.
  9. Eventueel op smaak brengen met extra zout of peper.

 

erwtensoep2

 

Serveren met bruin brood van de warme bakker.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere en gezonde gerechten? Neem dan eens een kijkje op www.gezondlevenlekkereten.nl. Veel handige en lekkere tips voor het geval je even geen inspiratie hebt.

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *