Escalope de veau
Ingrediënten (op basis van 2 escalopes)
- escalope de veau (kalfslapjes heel dus gesneden – vraag uw slager)
- 100 gr champignons
- 1 dl crème fraiche
- 1 sjalot
- 0,5 dl witte wijn
- zout en peper
- kruiden : dille en/of peterselie
Bereiding
- Bestrooi de escalopes met zout en peper.
- Snijd het sjalotje in fijne stukjes en de champignons in dunnen plakjes.
- Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan.
- Bak de escalopes 2 tot 3 minuten (steeds even draaien).
- Dan uit de pan halen en op bord leggen.
- In achtergebleven bakvet allereerst de sjalot bruin bakken en na daarna de champignons erbij doen.
- Doe er nog wat extra olie bij.
- Geheel nog even bakken.
- Doe dan de witte wijn erbij.
- Dan de crème fraiche.
- Laat geheel even doorkoken en ietwat binden.
- Dan bestrooien met verse peper uit de molen en eventueel wat dille toevoegen.
- Bestrooi het vlees ook met peper uit de molen.
- Leg de lapjes in de saus om zo te verwarmen.
- Na een paar minuten op het bord doen en de saus er over scheppen.
- Bestrooien met wat verse peterselie.
Als voorbeeld
Eet smakelijk !
[Totaal: 0 Gemiddelde: 0/5]