Escalope de veau

Escalopes-veau-creme-champignon-154

Ingrediënten  (op basis van 2 escalopes)

  • escalope de veau (kalfslapjes heel dus gesneden – vraag uw slager)
  • 100 gr champignons
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 sjalot
  • 0,5 dl witte wijn
  • zout en peper
  • kruiden : dille en/of peterselie

Bereiding

  • Bestrooi de escalopes met zout en peper.
  • Snijd het sjalotje in fijne stukjes en de champignons in dunnen plakjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan.
  • Bak de escalopes 2 tot 3 minuten (steeds even draaien).
  • Dan uit de pan halen en op bord leggen.
  • In achtergebleven bakvet allereerst de sjalot bruin bakken en na daarna de champignons erbij doen.
  • Doe er nog wat extra olie bij.
  • Geheel nog even bakken.
  • Doe dan de witte wijn erbij.
  • Dan de crème fraiche.
  • Laat geheel even doorkoken en ietwat binden.
  • Dan bestrooien met verse peper uit de molen en eventueel wat dille toevoegen.
  • Bestrooi het vlees ook met peper uit de molen.
  • Leg de lapjes in de saus om zo te verwarmen.
  • Na een paar minuten op het bord doen en de saus er over scheppen.
  • Bestrooien met wat verse peterselie.

 

Als voorbeeld

escalope-de-veau1

Eet smakelijk !

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *