Glühwein
Winterdrank!
Glühwein is een winterdrank die in de wintermaanden maar vooral met Sinterklaas en Kerst wordt gedronken, maar ook tijdens de wintersportvakantie of op het ijs tijdens de ijspret.
Glühwein is een warme drank. De rode wijn mag tijdens het bereiden echter niet koken.
De wijn opwarmen tot max. 70 gr. C.
Ingrediënten :
1 fles rode wijn
175 ml water
150/200 gr. suiker
1 citroen in schijfjes gesneden
2 sinaasappels
1 kaneelstokje
10 kruidnagels
1 steranijs
5 jeneverbessen
ietwat nootmuskaat
Bereiding
- Doe het water, de suiker, het kaneelstokje, de nootmuskaat, de steranijs en de jeneverbessen in een pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat even goed verwarmen en dan een half uur tot drie kwartier laten staan op en lager vuur.
- Snijd ondertussen de sinasappel (1) door de midden en knijp het sap uit boven de pan.
- Stop de kruidnagels in de schil van de uitgeknepen sinasappel en doe dit in de pan met het suikermengsel.
- Laat het geheel zachtjes op een laag vuur verwarmen tot er een stroperige massa ontstaat.
- Schenk na een uur de wijn erbij, maar laat het geheel niet koken !
- Alles goed doorroeren en nog even op smaak laten komen.
- Zeef het dan als laatste en voeg daarna nog eventueel suiker naar behoefte en de sinasappel- en citroenschijfjes toe voor de decoratie met wat steranijs. Dat staat altijd gezellig.
[Totaal: 0 Gemiddelde: 0/5]