Goulash

goulash2

Ingrediënten

  • 750 gr  rundvlees in blokjes gesneden
  • 500 ml vleesbouillon (vers getrokken of van 1 bouillontablet)
  • 400 gr gepelde tomaten (van verse tomaten of 1 blik)
  • 25 gr boter
  • 1 à 2 paprika’s (in reepjes of blokjes gesneden)
  • 2 uien
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree – 70 gr.
  • 2 tl paprikapoeder mild
  • ietwat bloem
  • 1 flinke eetl. zure room
  • laurierblad en wat peperkorrels
  • 400 gr sperzieboontjes
  • eventueel maizena
  • aardappels en/of rijst

Bereiding

  1. Bak als eerste het vlees  in de boter en bak even rondom bruin.
  2. Voeg na een paar minuten de uien en de paprika toe en roer alles goed door elkaar en laat wederom een paar minuten garen.
  3. Dan de tomatenpuree, het paprikapoeder, laurier en peperkorrels en weer goed omscheppen.
  4. Schenk dan de gepelde tomaten en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  5. Eenmaal aan de kook dan het vuur laag draaien en de goulash op een laag vuur ongeveer in 2 uur gaar stoven. Roer regelmatig en af en toe nog wat water toevoegen.
  6. Als laatste de zure room, zout en peper naar smaak toevoegen.
  7. Wanneer de saus volgens u nog niet de juiste dikte heeft aanlengen met wat maizena (een kopje met wat water en 2 eetl maizena).

 

Goulash serveren met rijst of aardappelpuree en de boontjes .

 

 

aardapplepuree

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *