Goulash
Ingrediënten
- 750 gr rundvlees in blokjes gesneden
- 500 ml vleesbouillon (vers getrokken of van 1 bouillontablet)
- 400 gr gepelde tomaten (van verse tomaten of 1 blik)
- 25 gr boter
- 1 à 2 paprika’s (in reepjes of blokjes gesneden)
- 2 uien
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 blikje tomatenpuree – 70 gr.
- 2 tl paprikapoeder mild
- ietwat bloem
- 1 flinke eetl. zure room
- laurierblad en wat peperkorrels
- 400 gr sperzieboontjes
- eventueel maizena
- aardappels en/of rijst
Bereiding
- Bak als eerste het vlees in de boter en bak even rondom bruin.
- Voeg na een paar minuten de uien en de paprika toe en roer alles goed door elkaar en laat wederom een paar minuten garen.
- Dan de tomatenpuree, het paprikapoeder, laurier en peperkorrels en weer goed omscheppen.
- Schenk dan de gepelde tomaten en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Eenmaal aan de kook dan het vuur laag draaien en de goulash op een laag vuur ongeveer in 2 uur gaar stoven. Roer regelmatig en af en toe nog wat water toevoegen.
- Als laatste de zure room, zout en peper naar smaak toevoegen.
- Wanneer de saus volgens u nog niet de juiste dikte heeft aanlengen met wat maizena (een kopje met wat water en 2 eetl maizena).
Goulash serveren met rijst of aardappelpuree en de boontjes .
Eet smakelijk!
[Totaal: 0 Gemiddelde: 0/5]