Havezathe Carpe Diem te Vethuizen

 Even rust in de mooie natuur

landscape-1111809_1280

Bent u toe aan rust, ontspanning en genieten van mooie natuur dan nemen we u even mee naar de Achterhoek en wel Montferland. Montferland is een heuvelachtig bosgebied in het oostelijke deel van Gelderland. De gelijknamige heuvel Montferland heeft een hoogte van 66,8 meter. Andere heuvels van het Montferlandgebied zijn de Galgenberg, de Eltenberg en de Hulzenberg. U zult begrijpen dat het gebied prachtige wandelroutes kent waaronder het bekende Pieterpad. De achterhoek is bij uitstek een fiets- en wandelgebied met wisselende decors van bossen, weilanden, kleine dorpen, kastelen in een golvend landschap. Acht kilometer van ons restaurant ligt Motte Montferland. Een motte is een door mensenhanden opgehoogde natuurlijke heuvel.

Monte Montferland is de hoogste motte van Nederland. In 1999 werd de motte aangewezen als ‘beschermd archeologisch monument’. Daar vindt u eveneens Huis Bergh.

In Vethuizen vonden wij ons rustpunt bij Havezathe Restaurant Carpe Diem  (pluk de dag! – geniet zoveel mogelijk van de dag van vandaag!)  Een hotel, à la carte restaurant en vergaderlocatie rustig gelegen met een wijds uitzicht en op de achtergrond de Montferlandse bossen. Het ware buitenleven kunt u ervaren op deze historische en karakteristieke havezate  (oorspronkelijk was het een benaming voor een grote boerderij met land).

Ambiance

Onder de balken van de oude deel van de boerderij (een deel is de werkruimte in de stal of schuur van de boerderij) is het intieme en sfeervolle restaurant gevestigd. De recensies zijn goed en er wordt lovend gesproken over de warme ambiance en de gastvrijheid. In eerste instantie even een aperitief bij de open haard, waarna het heerlijke diner in het sfeervolle restaurant.

Bij het restaurant behoort het in 2014 vernieuwde terras met loungebanken, luxe stoelen en terrasverwarming. Eveneens is het in de gezellige lounge bij de open haard goed toeven met bijvoorbeeld een goed boek onder het genot van een kopje thee of koffie.

Keuken

De keukenbrigade van Carpe Diem laat u graag genieten van heerlijke Bourgondische gerechten. De menukaart wordt drie keer per jaar vernieuwd en aangepast aan het seizoen met seizoensproducten, bv. asperges of wild.  Voor groepen vanaf 11 personen is er een specialiteitenkaart. Met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden. Verder behoort tot de mogelijkheden het walking lunch-diner of de lunchproeverij. Laat u voorlichten wanneer u daarin geïnteresseerd bent. Op de website Wild eten in de Achterhoek wordt Carpe Diem eveneens genoemd als uitstekend wildrestaurant.

dish-522463_1280

Vergaderen

De herenkamer, de in 2011 verbouwde graanschuur en ’t Gebint bieden u voldoende vergaderruimte, ieder met een eigen karakter. Van minimaal 6 tot 32 personen max. kunnen terecht voor vergadering, teambuilding of relatiebeheer. Sommige vergaderruimtes met eigen terras. Alles ondersteund door de keukenbrigade. Cape Diem beschikt over ruime parkeergelegenheid. Graag verwijzen we u naar de speciale vergaderarrangementen.

Hotel

Havezathe Carpe Diem beschikt over 17 smaakvolle en warme hotelkamers. Standaardkamers, comfortkamers,  vier terraskamers en één suite. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen en draadloos internet. Bekijk de arrangementen eens.

Een nacht verblijven op Havezathe Carpe Diem na een heerlijk diner is misschien nog niet zo’n gek idee!

In Gelderland vond Restaurantervaring.nl voor u  dit bijzondere restaurant!

avenue-1004869_1280

Adres- en contactgegevens

Havezathe Hotel/Restaurant Carpe Diem

Langeboomsestraat 5

7046 AA  Vethuizen / Montferland

 

T   +31 314 65 14 24

E   info@hotelcarpediem.nl

http://www.hotelcarpediem.nl/

 

Bezocht u Carpe Diem wel eens dan zouden we graag uw bevindingen willen weten vermeld in een onderstaand bericht waarvoor wij u hartelijk danken.

 

 

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *