Het Prins Mauritshuis te Blokzijl

Dicht bij het Venetië van Nederland!

blokzijl giethoorn

Aan de Havenkolk bij Blokzijl, dicht bij het Giethoornsche Meer en het Venetië van Nederland vonden we een bijzonder restaurant. Op een mooie locatie en te midden van een fantastische omgeving die vele toeristen trekt vonden we Grand Café/Restaurant Het Prins Mauritshuis.

Blokzijl is een plaats gelegen in de kop van Overijssel en telt 1300 inwoners. De plaats heeft een eigen haven voor pleziervaart en een sluis die toegang biedt tot de Havenkolk maar ook daar vandaan tot het Giethoornsche Meer via het Noorderdiep. Het ligt in een schitterende omgeving.

blokzijl sluis

Ambiance

Het Prins Mauritshuis was een voormalig weeshuis. De historie gaat terug naar 1676. Dus werd dit een restaurant met een rijke historie.

blokzijl entree

Het grand café werd in het voorjaar van 2010 geopend nadat het een groentewinkel annex woonhuis was geweest. In de huiskamersfeer van het Grand Café is het heerlijk om bij het raam te zitten met zicht op de Havenkolk en de pleziervaart.

blokzijl raam

Een geweldige plek voor een kop koffie met gebak of een voortreffelijke lunch. In het voormalige weeshuis is het à la carte restaurant gevestigd. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 60 gasten die in een sfeervolle en warme ambiance kunnen genieten van een heerlijk diner. Verder kent het restaurant twee aparte ruimtes voor een privé groepsdiner. De Maurits- en de Regentenkamer. Uiterst sfeervolle ruimtes waar u met vrienden, familie of relaties in een privésfeer/privéruimte kunt dineren. Beide ruimtes zijn geschikt voor groepen van 8 t/m 14 personen.

blokzijl zaalVerder is het Prins Mauritshuis omringd door terrassen met schitterend uitzicht op de haven. In de zomermaanden bieden de terrassen plaats aan wel 180 personen en is het een geweldige plek om na een wandeling even wat te drinken. Kortom is dit wel een plek die het bezoeken zeker waard is zowel is de winter als in de zomer. Goed te combineren met een bezoek aan het Venetië van Nederland “Giethoorn”!

blokzijl restaurant

Het drijvende terras

Speciale aandacht vragen we voor het drijvende terras waar u met een klein gezelschap van kunt genieten op de Havenkolk. Iets heel bijzonders in Nederland.

blokzijl drijvend terras

blokzijl drijvend terras 2

Keuken

De keukenbrigade werkt dagelijks met mooie dagverse producten die de basis vormen van een traditionele kaart voor diner en lunch. Als voorbeeld een rundercarpaccio met bieslook mayonaise, gevolgd door een gebakken Noordzeetong en als nagerecht Tiramisu. Zomaar een voorbeeld van een heerlijke maaltijd.

Het Blokzijler brok ijs met karamelsaus is eveneens een aanrader.

Verder wordt er samen met een wijnwinkel uit de regio gezocht naar uitstekende wijnen die goed passen bij de gerechten van de menukaart en u zal dan ook goed geadviseerd worden als u daarom vraagt.

blokzijl wijn

Catering

Voor uw personeels- of familiefeest of teambuilding biedt Het Prins Mauritshuis u vele mogelijkheden doordat ze de afgelopen jaren een gerenommeerde catering portefeuille hebben opgebouwd.

Dus bent u niet in de gelegenheid om de hapjes en drankjes zelf te verzorgen of wilt u een goede maaltijd voor uw personeel of familie neem dan contact op en bespreek al uw wensen.

blokzijl catering

Agenda

Het Prins Mauritshuis organiseert regelmatig speciale diners of evenementen. Bekijk de agenda eens op uw gemak. Wellicht wordt u geënthousiasmeerd. Speciaal vragen wij uw aandacht voor de Maurits Menu’s vanaf 10 personen.

blokzijl haven

Op een authentieke en sfeervolle plek die veel bezocht wordt door toeristen vond Restaurantervaring.nl  wederom een geweldig restaurant op een bijzondere plek in Nederland.

 

Contact- & adresgegevens

Grand Café/Restaurant Het Prins Mauritshuis

Brouwerstraat 2

8356 DV  Blokzijl

T    +31 527 291 468

E    info@prinsmauritshuis.nl

http://www.prinsmauritshuis.nl/ 

 

Mocht u deze bijzondere plek ooit hebben bezocht dan kunt u ons wellicht iets vertellen over de ambiance, gastvrijheid, de gerechten en misschien iets over de omgeving. Onderstaand kunt u een reactie plaatsen waarvoor wij u bij voorbaat hartelijk danken.

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *