Hoeve Kromwijk te Zoetermeer

High wine in Zoetermeer.

hoevekromwijk1

Zoetermeer is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Uit opgravingen blijkt dat al in de 13e eeuw sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat te Zoetermeer. De vondst van een bijzonder stuk hout bleek na onderzoek aan te geven dat het wel 1000 jaar oud was en daarmee werd aangetoond dat de bewoning van Zoetermeer dus toen is ontstaan. Aan de rand van de veenontginning, in de buurt van het in de 17e eeuw doorgemalen Soetermeerse meer. De gemeente heeft de vondst  gebruikt voor een publiciteitscampagne – Zoetermeer 1000 jaar – om zo de gemeente op de kaart te zetten.

Aan de Voorweg  te Zoetermeer   vonden we restaurant Hoeve Kromwijk geschikt voor allerlei gelegenheden zoals lunch, high tea, high wine, diner, receptie, bruiloft, zakelijke bijeenkomst, feestavond of condoleance. Hoeve Kromwijk was van oorsprong een monumentale boerderij gebouwd in 1871. In de nieuwjaarsnacht van 1998-1999 is de hoeve vrijwel geheel in vlammen opgegaan.  Maar na een grondige renovatie begin maart 2004 in gebruik genomen als restaurant.

Voor de 7e keer op rij is Hoeve Kromwijk onderscheiden met een Bib Gourmand van Michelin.

Ambiance

In een warme en uiterst sfeervolle ambiance wordt u vriendelijk ontvangen. Er is bij de restauratie voor gezorgd dat de diverse sfeervolle ruimtes van de hoeve een eigen karakter hebben gekregen met vele mogelijkheden. Te gebruiken voor allerlei gelegenheden. Voor het diner is er het sfeervolle, warme restaurant waar het tafellinnen, kaarslicht en glaswerk u de romantische ambiance bieden waar u wellicht naar op zoek bent.

Samen met de overheerlijke gerechten de garantie voor een gezellige avond. Bij mooi weer lunchen op het gezellige terras. Even high tea of high wine. Het is allemaal mogelijk. De enthousiaste bedieningsbrigade zorgt voor een mooie middag of avond uit!

Keuken

In het à la carte restaurant wordt ervoor gezorgd dat de gerechten bereidt worden met dagverse regionale producten. De keuken is Fransmediterraan die een maandelijks wisselend keuzemenu biedt. Verder is er het verrassingsmenu en een à la carte menukaart. Door het regelmatig wisselen van de menukaart kunnen de seizoenen gevolgd worden. Het is tevens mogelijk om al vanaf 8 personen te kiezen voor private dining. Geheel naar uw wensen kunnen we dan een diner op maat samenstellen.

Zakelijk

Door de goede bereikbaarheid, centrale ligging en voldoende gratis parkeren is Hoeve Kromwijk de locatie bij uitstek voor uw zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen of diner met relaties. Relatiebeheer. De verschillende ruimtes bieden u een ruime keuze. Met uw wensen wordt uiteraard rekening gehouden en zal overeenkomstig met grote zorg ernaar gestreefd worden alles perfect te laten verlopen. Ondersteund door het bevlogen keukenteam onder leiding van chef-kok Dennis Bruinzeel, die ervoor zorgen dat u niets zal ontbreken.

Feestavond, receptie en condoleance

Hoeve Kromwijk beschikt over zalen zoals De Stal met het terras waar het restaurant is. Verder is er de Serre voor groepen tot 70 personen met een eigen bar en is in combinatie met de Stal te gebruiken. Dan is er Het Voorhuys dat weer bestaat uit drie gedeeltes : de huiskamer, de opkamer en de wijnkelder. Deze ruimtes ademen bij uitstek de authentieke sfeer van de hoeve uit. Bijzonder geschikt voor bruiloften. Te gebruiken voor respectievelijk 8, 15 en 40 personen. Als laatste is er de zolder. De voormalige hooizolder beschikt over een eigen bar, toiletten en garderobe. Is een multifunctionele ruimte.

Extra mogelijkheid

Het is verder mogelijk om vanuit oogpunt van relatiebeheer met uw relaties iets bijzonders te ondernemen. In samenspraak met Avalon Evenementen is bij Hoeve Kromwijk een bijzonder wagenpark gestationeerd die ervoor kunnen zorgen dat u een fantastische rally kunt beleven met uw relaties als onderbreking van vergaderingen,  voor relatiebeheer of teambuilding,  met na afloop een borrel of diner.

Adres- en contactgegevens

Hoeve Kromwijk

Voorweg 133

2716 NH  Zoetermeer

T   +31 79  321 74 98

E   info@hoevekromwijk.nl

http://www.hoevekromwijk.nl/

 

Hoe beoordeelt u dit restaurant?

Sfeer
1
Eten
1
Bediening
1
Bereikbaarheid
1
Reserveren
1
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *