Hoffnar te Dordrecht

Koninklijk!

netherlands-800238_1280

Terwijl Dordrecht, maar ook de rest van Nederland, zich opmaakt voor Koningsdag 2015 wilden wij voor deze dag een toepasselijk restaurant, met een toepasselijke naam. Een naam die past bij de Koninklijke Familie, het hof, een begrip is in Dordrecht en een restaurant gevestigd in een koetshuis bij een kasteel. Hoe bijzonder is dat niet. En dat allemaal op onze Koningsdag!

De naam van het restaurant verwijst naar degene die in vroegere tijden de edelen moesten vermaken op het kasteel.

De keuken

Een nog jong maar vooral enthousiast team, onder leiding van Henk en Soula Snijders, werkt dagelijks aan de bereiding van eerlijke gerechten. Perfectie bestaat in deze keuken niet en zij willen zich niet meten met toprestaurants. Maar een gewoon lekker gerecht zonder al te veel poespas en met een goed glas wijn, daar staat het gehele team achter. Eerbied voor de herkomst van het product, seizoen en traditie. Gewoon lekkere en eerlijke gerechten die eigenlijk een ieder wel lust. De menu’s bevatten de beste producten van het seizoen en kunnen dagelijks wisselen vanwege dagverse aanvoer. De menukaart biedt een diner van wel 3- tot 8-gangen. Geheel naar eigen keuze.

Ambiance

In het knusse en warme restaurant met houten vloer en balkenplafond ziet u Henk en zijn medewerkers in de halfopen keuken de maaltijden met passie voor u bereiden. Het restaurant biedt een eetzaal met serre,  mooi gedekte tafels en een gezellig terras. Soula Snijders zorgt voor een warm ontvangst en een hartelijke bediening ook tijdens het serveren van de gerechten bij u aan tafel.

Koningsdag restaurant 2015 werd :

Restaurant “ De Hoff’nar “  te Dordrecht als onderdeel van Kasteel Crabbehoff.

Kasteel Crabbehoff is een herenhof  gelegen in de wijk Crabbehof te Dordrecht.

Een zit een hele historie vast aan Kasteel Crabbehoff, maar tegenwoordig is de hofstede sinds 2004 in privébezit. Voor het eerst vermeld in 1617 als boerenhoeve Krabbenhoeve ontleende de hoeve zijn naam aan een watergang genaamd Crabbe of Krabbe. Deze watergang werd  voor het eerst vermeld op een landkaart van 1592. Eveneens werd er gesproken over de kasteelboerderij de Crabbehof. Een echt kasteel is het echter nooit geweest maar meer een herenhofstad. In 1959 werd Kasteel Crabbehoff en de bijbehorende landerijen verkocht aan de Gemeente Dordrecht, die het in eerste instantie wilde slopen. Echter na heel veel weerstand werd voor behoud gekozen.

Vanaf 1960 werd de grond met de landerijen bij de hofstede opgekocht en ingericht als wijk en heet nu Crabbehof.

 

Contact- en adresgegevens

Restaurant “ Hoff’nar ”

Talmaweg 10

3317 RB  Dordrecht

T   +31 78 618 0466

E   info@restaurantdehoffnar.nl

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *