In de Molen te Onderdendam

Culinair avontuur in Groningen

Onderdendam ligt 4 kilometer ten noorden van Bedum en telt 60 inwoners. Het dorp heeft een van rijkswege beschermd dorpsgezicht. Panden die binnen een beschermd dorpsgezicht vallen krijgen echter niet automatisch de status van beschermd monument. De gezichtsbescherming richt zich echter op de stedenbouwkundige en cultuurhistorische waardering van een gebied en wil toekomstig functioneren veilig stellen.

trail-1251486_1280

In dit prachtige stukje Nederland vonden we restaurant in de Molen de Onderdendam. Restaurant in de Molen is een bijzonder restaurant. Het is een restaurant zonder menukaart. Hoe bijzonder is dat?

Ambiance

Ons restaurant is gevestigd in een authentieke korenmolen die staat aan het Boterdiep te Onderdendam. De molen werd in 1855 gebouw en bleef tot 1939 in bedrijf. In 1997 werd de molen gekocht door de Molenstichting Onderdendam met als doel de molen volledig te restaureren. De molen werd april 2009 weer maalvaardig opgeleverd was daarmee de restauratie voltooid.

windmill-384622_1280

Thans bevindt zich er restaurant in de Molen met als eigenaar Steven Klein Nijenhuis geassisteerd door zijn souschef en sommelier. Zij proberen iedere dag de gasten in een ongedwongen maar bijzondere en huiselijke sfeer een top avond te bezorgen. De bijzondere locatie, de bijzondere ambiance, de mooi gedekte tafels met glaswerk en tafellinnen maken dat restaurant in de Molen tot de onderscheidende Nederlandse restaurants behoort.

Keuken

Zoals wij al eerder aangaven is dit restaurant een restaurant zonder menukaart. Zo wordt er dagvers gekookt met zo min mogelijk verspilling. Steven staat voor eten op hoog niveau maar door gebruik te maken van betaalbare producten. De keuken is modern Frans met Aziatische invloeden. Er wordt het liefst gebruik gemaakt van lokale producten. Voor dieronvriendelijke producten en bedreigde diersoorten is geen plaats, wel is er een hoofdrol weggelegd voor groenten. Met de menu’s wisselen de wijnen en is daarom een aanrader u te laten voorlichten. De sommelier kan u uitstekend adviseren over de perfecte wijnspijs combinaties en uitzoeken wat passend is bij het gerecht dat voor u wordt bereid.

gourmet-831279_1280

 Overnachten

Na een geslaagde avond verblijven/overnachten in een molen. Op de graan- en maalzolder zijn woon- en slaapvertrekken. Beide zolders zijn nu ingericht als ruime logementen met eigen badkamer, Nespresso-apparaat, WiFi en een prachtig uitzicht op het Boterdiep. Hoe bijzonder is een romantische avond in een korenmolen uiteindelijk?

Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE)

Steven Klein Nijenhuis is lid van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) een vereniging van jonge restaurateurs, die talent en passie voor hoogwaardig culinair vakmanschap, de Europese Gastronomie en lokale tradities en producten met elkaar delen. Eens in de paar maanden komen de JRE’s bij elkaar om te ‘ food jammen ‘.

Daar komen verrassende gerechten uit voort en brengen ze elkaar op ideeën en kunnen informatie uitwisselen.

Restaurant In de Molen heeft 1 Michelinster.

 

Contact- & adresgegevens

Restaurant in de Molen

Uiterdijk 4

9959 PK  Onderdendam

T   +31 50 30 49 100

E   info@restaurantindemolen.nl

http://www.restaurantindemolen.nl/

 

Hoe beoordeelt u dit restaurant?

Sfeer
0
Eten
0
Bediening
0
Bereikbaarheid
0
Reserveren
0
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

 

 

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *