Jef te Texel

Een sterrenrestaurant op Texel!

texel-966806_1280

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Texel heeft op dit moment bijna 14.000 inwoners. De lengte van Texel is 20 km en de breedte (gemiddeld genomen) 8 km.  In 20 minuten vaar je van Den Helder naar Texel, waar een bijzonder avontuur begint. Een bezoek aan de eilanden mag als bijzonder worden beschouwd, door de rustige prachtige stranden waar je het ultieme gevoel van vrijheid kunt beleven, de uitgestrekte natuurgebieden met die bijzondere Slufter en de thuishaven voor veel vogels. Dat in combinatie met alles wat het eiland op culinair gebied te bieden heeft maakt een bezoek voor herhaling vatbaar.

Op Texel vonden we restaurant Jef – een Michelin sterren restaurant!

Ambiance

In een voormalige pastorie in het centrum van Den Hoorn, dicht bij de haven en op een paar minuten loopafstand  van het strand vonden we dit restaurant. Met een interieur dat past bij de filosofie van de zaak. No-nonsense en een tikkeltje eigenzinnig. Het modern ingerichte restaurant met lichte kleuren wordt opgesierd door het tafellinnen, het glaswerk, de kunst, het gedempte licht en natuurlijk het kaarslicht. Dat geeft het moderne restaurant u toch dat warme en sfeervolle gevoel en u zult er dan ook een gezellige avond kunnen beleven. Warm en gastvrij wordt u ontvangen in dit bijzondere restaurant waar u kunt genieten van hoogstaande Nederlandse gastronomie. De aangebouwde serre is de aperitiefruimte van restaurant Jef.

Keuken

Restaurant Jef is altijd op zoek naar harmonie in smaak en textuur. Lokale producten zoals Texels lam, Texelse kazen en schaal- en schelpdieren vormen de basis voor de culinaire gerechten. Producten worden gehaald bij lokale boeren en ambachtelijke producenten. Als lid van het bekende culinaire samenwerkingsverband ‘ Les Patrons Cuisiniers ’ wordt er door Jef dagelijks gestreefd naar vakmanschap, culinaire creativiteit en constante kwaliteit. Dat werd beloond met een Michelin ster. Naast Jef is Sommelier Nadine Mögling te vinden,  die dagelijks op zoek is naar vernieuwende wijnmakers en bracht een selectie topwijnen naar Texel. Nadine begon haar eigen VineWine webshop als onderdeel van dit restaurant. Niet alleen Jef werd beloond met een Michelinster, zo ook Nadine als eerste Nederlandse vrouwelijke GaultMilau Wijn/Spijs Specialist van het jaar.

prawns-959219_1280

Hotel

Net als het met zorg en smaak ingerichte restaurant zo zijn ook de hotelkamers bijzonder smaakvol ingericht. Gelet op detail zijn de moderne lichte kamers een garantie geworden voor een aangenaam verblijf na een overheerlijk diner en bieden u uiteraard de mogelijkheid langer te blijven opdat u in alle rust kunt genieten van wat Texel een ieder te bieden heeft. Uiteraard zal Jef u ’s morgens verwennen met een fantastisch ontbijt.

Arrangementen

De vele arrangementen die zijn bedacht zijn het bekijken zeker waard net als een bezoek aan dit bijzondere restaurant. Een leuk idee is wellicht de Jef cadeaubon. Verras  relaties, familie, vrienden of geliefde onverwacht met deze bon.

Algemeen

Het Waddenzeegebied behoort tot de Unesco Werelderfgoedlijst. Het staat voor onvervangbaar cultureel en natuurlijk erfgoed. Op dit zo bijzondere eiland vonden we wederom een parel! Al eerder vonden we de parel van Rotterdam.

Niet alleen Texel maar Nederland mag trots zijn op zo’n fantastisch sterrenrestaurant!

Restaurantervaring.nl zoekt bijzondere restaurants op bijzondere plaatsen in Nederland.

 

Contact- & adresgegevens

Restaurant Jef

Herenstraat 34

1791 AJ  Den Hoorn – Texel

T   +31 222 319623

E   info@bijjef.nl

http://www.bijjef.nl/nl-NL/25/home.html

 

 

Hebt u ooit een bezoek gebracht aan dit bijzondere restaurant dan horen wij graag uw bevindingen ten aanzien van de gastvrijheid, het hotel, het diner en wellicht ook over de omgeving.

Laat hieronder uw bericht achter waarvoor wij u bij voorbaat hartelijk danken.

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *