Kip in witbier
Ingredienten:
25 gr boter
1 prei
250 gr sperzieboontjes
2 lente-uitjes
500 gr kipfilet
1 tl gemberpoeder
1 flesje witbier
150 ml kippenbouillon
2 eetl gembersiroop
2 eetl maizena op 4 eetl. water
ietwat ketjap
snufje zout
ietwat sambal
peper
Bereiding
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met zout en peper en de gemberpoeder.
- Verhit 25 gr. boter in de pan en bak de kip in 5/7 min. aan.
- Voeg dan de prei, het bier, de gembersiroop, de bouillon toe.
- Breng geheel aan de kook.
- Breng de hittebron terug en laat het geheel op een laag vuur dan nog 20 min. zachtjes stoven en gaar worden.
- Dan de maïzena om de saus mee te binden.
- Als laatste de sperzieboontjes (reeds gekookt of uit potje) en de worteltjes (reeds gekookt of uit potje).
- Eventueel op smaak brengen met wat ketjap, sambal, zout of peper.
- Bestrooi met lente-ui wanneer gerecht op het bord is gedaan.
Eet smakelijk!
[Totaal: 0 Gemiddelde: 0/5]