Kip in witbier

Ingredienten:

25 gr boter

1 prei

250 gr sperzieboontjes

2 lente-uitjes

500 gr kipfilet

1 tl gemberpoeder

1 flesje witbier

150 ml kippenbouillon

2 eetl gembersiroop

2 eetl maizena op 4 eetl. water

ietwat ketjap

snufje zout

ietwat sambal

peper

 

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met zout en peper en de gemberpoeder.
  2. Verhit 25 gr. boter in de pan en bak de kip in 5/7 min. aan.
  3. Voeg dan de prei, het bier, de gembersiroop, de bouillon toe.
  4. Breng geheel aan de kook.
  5. Breng de hittebron terug  en laat het geheel op een laag vuur dan nog 20 min. zachtjes stoven en gaar worden.
  6. Dan de maïzena om de saus mee te binden.
  7. Als laatste de sperzieboontjes (reeds gekookt of uit potje) en de worteltjes (reeds gekookt of uit potje).
  8. Eventueel op smaak brengen met wat ketjap, sambal, zout of peper.
  9. Bestrooi met lente-ui wanneer gerecht op het bord is gedaan.

Eet smakelijk!

 

 

kipwitbier

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *