Kipfilet in pittige tomatensaus
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 theel sambal badjak
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 ml kippenbouillon (blokje)
- 3 el gembersiroop
- 3 el olie
- 3 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 el donkerbruine basterdsuiker
- ietwat ketjap
- zout en peper
- 1,5 eetl maïzena op weinig water
Bereiding
- Wrijf de filets in met zout en peper. Dan bakken in braadboter of olie. Eenmaal gaar uit de pan nemen en laten rusten.
- In bakvocht ui en knoflook bakken.
- Dan de suiker, sambal, tomatenpuree, bouillon en gembersiroop toevoegen.
- Aan de kook brengen en dan op een lagere stand goed garen.
- Kipfilets er bij doen en warm laten worden.
- Een scheutje ketjap toevoegen.
- Saus eventueel binden met wat maïzena en water.
Serveren met rijst en boontjes.
[Totaal: 1 Gemiddelde: 3/5]