Kipfilet in pittige tomatensaus

kipfilet in pittige tomatensausIngrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 theel sambal badjak
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon (blokje)
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el olie
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • ietwat ketjap
  • zout en peper
  • 1,5 eetl maïzena op weinig water

 

Bereiding

  1. Wrijf de filets in met zout en peper. Dan bakken in braadboter of olie. Eenmaal gaar uit de pan nemen en laten rusten.
  2. In bakvocht ui en knoflook bakken.
  3. Dan de suiker, sambal,  tomatenpuree, bouillon en gembersiroop toevoegen.
  4. Aan de kook brengen en dan op een lagere stand goed garen.
  5. Kipfilets er bij doen en warm laten worden.
  6. Een scheutje ketjap toevoegen.
  7. Saus eventueel binden met wat maïzena en water.

 

Serveren met rijst en boontjes.

 

kip-in-tomatensaus-met-sperziebonen-en-rijst-kipstoof

 

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 3/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *