Koken met een HelloFresh recept.

Uit eten gaan in een restaurant staat bijna altijd gegarandeerd voor een gezellige avond uit, toch zien we steeds vaker het fenomeen thuis uit eten. Zo zijn er verschillende vormen van thuis uit eten, je hebt bijvoorbeeld koks die je kunt inhuren en dan vervolgens bij jou thuis in jouw keuken gaan koken voor je, maar je hebt ook al websites waar je je kunt aanmelden en bij andere mensen thuis gaat eten, zo zijn er tal van mogelijkheden vandaag de dag, leuke maar ook minder leuke. Hoe je het ook draait het thuis koken is erg in opkomst en dat komt voor een groot deel door de komst van de maaltijdboxen die dit thuis koken erg makkelijk hebben gemaakt, daarom wil ik vandaag een recept uit de HelloFresh recepten box met je delen.

HelloFresh Recepten.

Voordat ik een lekker recept met je deel eerst iets meer over het concept en de producten.

Dat het thuis koken erg populair is is geen verassing, in deze snelle maatschappij waarin we allemaal erg druk zijn met ons werk onze kinderen is er bijna geen tijd meer om ook nog fatsoenlijk te koken. Toch worden we steeds bewuster van onze voeding en willen we steeds vaker gezond eten, dit bereik je natuurlijk alleen maar door zelf te koken. Dillema? Nee!

Door de komst van de inmiddels beruchte maaltijdbox is gezond thuiskoken makkelijker dan ooit geworden, het concept is simpel, verse producten die direct na de oogst vanaf de producent compleet met een aantal recepten voor een aantal personen naar keuze bij je thuis worden bezorgd. Dit zijn dus producten van hoogwaardige kwaliteit die met veel aandacht zijn geproduceerd en in de juiste hoeveelheden met compleet recept stappen plan bij je thuis word geleverd zodat jij in een mum van tij een complete erg gezonde maaltijd op tafel zet.

De HelloFresh recepten zijn zo ingericht dat je ze in +/- 30 minuten op tafel kunt zetten, zo kun je toch zelf koken, je hoeft niet lang na te denken over wat je deze week allemaal gaat eten en wat je hier aan boodschappen voor in huis moet halen. Makkelijk toch?

Omdat ik zo’n enorme fan ban van deze HelloFresh maaltijdboxen heb ik mijn favoriete recept van deze week hieronder met je gedeeld, niet dat ik je probeer over te halen om HelloFresh te gaan proberen maar ik wil je wel bekend maken met het fenomeen en of je het een keer proberen wilt moet je zelf maar proberen. Ik zou zeggen probeer het want het is erg leuk en lekker, daarnaast kun je regelmatig leuke kortingen vinden op het internet.

Jamie’s Salsa Spaghetti met verse Basilicum.

Zoals je misschien wel vernomen hebt, is HelloFresh een samenwerking met Jamie Oliver aangegaan waarin Jamie elke week een gerecht in de maaltijdboxen verzorgt, omdat ik naast ene fan van HelloFresh ook een enorme fan van Jamie Oliver ben dit heerlijke recept van deze afgelopen week.

Het is dan nog geen Lente of Zomer maar dit recept leent zich ideaal voor warme weersomstandigheden, door de rijke smaken van de mediterrane elementen die in dit gerecht zitten waan je jezelf ergens aan de kust in Italië. 😉

Dit recept is voor 6 personen en zet je in 15 tot 20 minuten op tafel.

Ingrediënten:

  • 540 g gedroogde spaghetti
  • 900 g gemengde rijpe tomaten
  • 18 zwarte olijven (met pit)
  • 2 bossen verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 30 g Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti in 10 tot 12 minuten al dente in een grote pan gezouten kokend water – dat wil zeggen, zacht genoeg om te eten, maar nog wel met een beetje beet.
  2. Snijd de tomaten op een grote plank in kleine stukjes. Sla de olijven plat, verwijder de pitten en strooi ze bij de tomaatjes.
  3. Pluk de basilicumblaadjes (houd een paar kleintjes apart voor later) en strooi ze over de tomaatjes.
  4. Pel en hak de knoflook, strooi op de grote hoop en hak de hele boel met een koksmes door elkaar tot je een soort grove salsa hebt.
  5. Voeg een flinke scheut olie, de azijn en een snufje zeezout en zwarte peper toe, en blijf nog even hakken en mengen.
  6. Houd een kopje van het kookwater apart en laat de spaghetti in een vergiet uitlekken.
  7. Kieper de spaghetti in een grote kom, schraap er de salsa bij en roer er eventueel een scheutje van het kookwater door om het gerecht heerlijk smeuïg te maken.
  8. Strooi er vlak voor serveren de apart gehouden blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas over.

Buon Appetito!

italiaans

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *