Louis XV te Groningen

Bourgondisch genieten!

In het centrum van Groningen vonden we dit bijzondere restaurant vernoemd naar de Franse Koning Louis XV.

louis XV buiten

“Après nous, le deluge” waren de bekende woorden van de Koning die stonden voor een Bourgondische levensstijl.  Louis XV leefde van 1710 tot 1774. Een levensstijl die je in Groningen niet meteen verwacht totdat je bij dit restaurant hebt gegeten. Dan geniet je even van het moment, laat gewoon de boel de boel en morgen zie je het dan wel weer. Genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft vindt u in dit restaurant met grootstedelijke allure. Zoals Louis XV het voorstond.  Restaurant Louis XV is onderverdeeld in een restaurant, wijnbar en lounge. De inrichting is neobarok echter eigentijds met klassieke elementen.

louis XV interieur

Het geeft u bij binnenkomst meteen een wam gevoel en door het aanbod van de diverse ruimtes is er voor elk wat wils. Door de centrale ligging in Groningen goed bereikbaar dus ook na het winkelen om zo een gezellige winkeldag af te sluiten.

louis XV bar

De wijnbar van Louis XV biedt u de mogelijkheid om op een toegankelijke en betaalbare manier kennis te laten maken met exclusieve en uitzonderlijke kwaliteitswijnen. Ook nog middels een ingenieus wijnsysteem. Samen met het Spaanse specialiteiten restaurant El Txoko wordt u de wijnbar, de wijn workshop en de cocktail workshop aangeboden.

louis xv barsysteem

El Txoko is een tapas restaurant in Groningen. Bij binnenkomst zal uw oog meteen vallen op de pintxo’s (prikkertje met daaraan een één-haps-gerechtje geserveerd op stokbrood). Graag vragen wij eveneens de aandacht voor dit bijzondere restaurant.

louis XV el txoko2

De cocktail workshop laat u genieten van het feit dat u uw eigen cocktail mag maken en u zich mag uitleven in het mixen, shaken en uiteraard proeven van verschillende cocktails.

LouisXV cocktail bar

De high tea van restaurant Louis XV wordt eveneens deels verzorgd door El Txoko. De wijn workshop vindt plaats onder begeleiding van een echte wijnkenner die u leert om alle zintuigen te gebruiken voor het proeven en beoordelen van wijnen. De wijnbar is ideaal voor partijen tot 30 personen.

Restaurant Louis XV beschikt over twee zalen voor besloten vergaderingen of presentaties. Restaurant Louis XV berekent geen zaalhuur indien u gebruik maakt van de keuken. Dus bij bestelling van koffie of thee of lunch of kleine hapjes betaalt u geen zaalhuur.

louis XV Zaal

Na afloop is er uiteraard de gelegenheid om te dineren in een andere ruimte. Zo wordt de afwisseling geboden tussen formeel en informeel. De zalen bieden ruimte aan 100 personen. Er zijn goede parkeerfaciliteiten waardoor uw gasten het centrum van Groningen goed kunnen bereiken.

Louis XV el txoko

Een bezoek aan Groningen is altijd de moeite waard en daarom slaagde Restaurantervaring.nl  er weer in om een bijzonder restaurant te vonden in een gezellige winkelstad.

Contact- & adresgegevens

Restaurant Louis XV

Oude kijk in ’t Jatstraat 47

9712 EC  Groningen

T   +31 50 311 69 51

E   info@louisxv.nl

http://devlouisxv.winnit.nl/

 

Bezoekt u Groningen regelmatig en kent u dit restaurant dan wilt u wellicht onderstaand uw reactie plaatsen en uw bevindingen ten aanzien van bediening, ambiance, gastvrijheid en omgeving kenbaar maken. Daarvoor alvast onze hartelijke dank.

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *