Niven te Rijswijk

Great restaurants deserve great technology.

Graag nemen we u mee naar een heel bijzonder restaurant te Rijswijk. Het restaurant van Niven Kunz. Een 33-jarige, die al bijna 10 jaar een Michelinster heeft. De jongste sterrenchef van Nederland. Hoe bijzonder is dat.

olive-oil-968657_1920

Ambiance

Op 11 mei 2009 werd restaurant NIVEN officieel  geopend.

Na een grondige verbouwing werd het een restaurant dat thans ruimte biedt aan 60 gasten. NIVEN was met zijn volledige crew bij de opening  het jongste restaurant van Nederland, omdat de leeftijd van een ieder lag om  en nabij de 27 jaar. In een bijzonder warme en sfeervolle ambiance ontvangt Niven zijn gasten om ze een avond te verwennen met zijn zo bijzondere gerechten.

Kookstudio

De Niven kookstudio is de ideale plek voor kookworkshops of masterclasses. Workshops met vrienden of collega’s, waar gezelligheid en plezier voorop staan of de masterclass voor het serieuzere werk. Alles kan bij NIVEN. Het is eveneens mogelijk deze ruimte te huren voor vergaderingen of private dining.  Een aanrader voor uw kookclub!

Hotel

Na een heerlijk diner is er de mogelijkheid te blijven slapen in het kleine hotel van NIVEN. Het hotel bevindt zich in hetzelfde pand en is voorzien van alle gemakken. Er is champagne en/of rustgevende thee voor het slapen gaan. ’s Morgens weer een heerlijk ontbijt voor vertrek.

Keuken

Met zijn brigade werkt Niven iedere dag op een duurzame manier met seizoensgebonden producten en het marktaanbod bepalen zijn menu. De inspiratie haalt hij uit zijn achtertuin “Het Westland”, “Midden-Delfland”en “Het Groene Hart”,  zoals hij dat zelf noemt. Maar het 80/20 principe blijft.

Niven filosofie

vegetables-1212845_1280

Wij zijn nog eens gedoken in het woord “filosofie”en de zuivere betekenis ervan.

“ Het is liefde voor wijsheid “.

De Niven wijsheid is gebaseerd op vooral werken en koken met groenten en zo bedacht hij het 80/20 principe.  80% groente en 20% vis of vlees. Niven noemt zichzelf een groentefreak en schreef derhalve het boek Niven 80/20 om zo zijn eigen filosofie over te brengen. Groenten zijn cool!

De biet is zijn favoriet. Niven begon bij Jonnie en Thérèse de Boer van De Librije. Zoals zij beschrijven kwam hij daar binnen als een schoffie, maar werd al snel duidelijk dat door zijn eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen hij in staat bleek zijn passie voor groeten met hun te kunnen delen.

Niven webshop

Naast het bijzondere Niven restaurant is NivenKunz met toewijding en de grootst mogelijke zorgvuldigheid zijn eigen webshop begonnen met prachtige zuivere producten. Hij realiseerde “de Niven Foodbox”, die per kwartaal wijzigt met seizoensgebonden producten. De diversiteit die er nu al is bemoeilijkt het kiezen van een favoriet product. De prachtige wijnen, overheerlijke likeurtjes, maar ook hartige of zoete producten, maken dat er voor een ieder wel iets geschiktst te vinden is. Verras familie, relaties of vrienden eens met de Niven Foodbox of met gewoon dat gezellige likeurtje wat altijd een leuke attentie is. Laat u eens verrassen door de Niven Foodbox en wat het seizoen u zoal brengt. Regelmatig zullen wij één van de prachtige producten apart gaan belichten.

Niven is altijd zichzelf gebleven en heeft daardoor nu dus zijn eigen succesvolle restaurant met kookstudio en inmiddels een eigen webshop. Fantastisch!

Probeer het gewoon eens!

Adres- en contactgegevens

Restaurant Niven

Delftweg 58a

2289 AL  Rijswijk

T   +31 70 307 79 70

E   info@restaurantniven.nl

 

Hoe beoordeelt U Niven?

Sfeer
0
Eten
0
Bediening
0
Bereikbaarheid
0
Reserveren
0
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 2/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *