Rosbief uit de oven met roquefortsaus
Ingrediënten:
- 3 el mosterd
- 125ml slagroom
- 1kg rosbief
- 2tl Italiaanse kruiden
- 1 kippenbouillontablet
- 150 g blauwaderkaas
- 2 el maïzena
- 1 zakje verse bieslook (25gr) fijngeknipt
- 1 el citroensap
- Aluminiumfolie
- Braadslede
Bereiding (55 min)
- Zorg ervoor dat de over voorverwarmd is op 225 graden. Vervolgens moet de rosbief met papier worden drooggedept. Wanneer u hiermee klaar bent kunt u de rosbief bestrooien met peper. Vervolgens kan de rosbief in de oven. Let hierbij wel op dat u een braadslede gebruikt. De rosbief dient 20 minuten in de oven te blijven. In de tussentijd kunt u de mosterd, zout en kruiden mengen.
- Na de 20 minuten dient de oventemperatuur teruggeschakeld te worden naar 200 graden. Keer de rosbief vervolgens om en bestrijk deze met de mosterdmengsel. Het vlees kan vervolgens weer voor 15-20 minuten terug in de oven, rosé braden. Verpak vervolgens de rosbief in een vel aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
- Vervolgens dient u de room, kaas, bouillontablet en 500ml water in een pan te doen en op een laag vuur al roerend aan de kook te brengen. In de tussentijd kunt u ook de maïzena gladroeren met 1-2 el water en vervolgens door de saus mengen. Tot slot kunt u de saus nog op smaak brengen met bieslook, peper en citroensap.
- Serveer vervolgens de rosbief in dunne plakjes met warme saus. U kunt dit combineren met stokbrood of een verse salade.
Eet smakelijk!
[Totaal: 1 Gemiddelde: 3/5]