Rosbief uit de oven met roquefortsaus

Ingrediënten:

  • 3 el mosterd
  • 125ml slagroom
  • 1kg rosbief
  • 2tl Italiaanse kruiden
  • 1 kippenbouillontablet
  • 150 g blauwaderkaas
  • 2 el maïzena
  • 1 zakje verse bieslook (25gr) fijngeknipt
  • 1 el citroensap
  • Aluminiumfolie
  • Braadslede

 

Bereiding (55 min)

  1. Zorg ervoor dat de over voorverwarmd is op 225 graden. Vervolgens moet de rosbief met papier worden drooggedept. Wanneer u hiermee klaar bent kunt u de rosbief bestrooien met peper. Vervolgens kan de rosbief in de oven. Let hierbij wel op dat u een braadslede gebruikt. De rosbief dient 20 minuten in de oven te blijven. In de tussentijd kunt u de mosterd, zout en kruiden mengen.
  2. Na de 20 minuten dient de oventemperatuur teruggeschakeld te worden naar 200 graden. Keer de rosbief vervolgens om en bestrijk deze met de mosterdmengsel. Het vlees kan vervolgens weer voor 15-20 minuten terug in de oven, rosé braden. Verpak vervolgens de rosbief in een vel aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
  3. Vervolgens dient u de room, kaas, bouillontablet en 500ml water in een pan te doen en op een laag vuur al roerend aan de kook te brengen. In de tussentijd kunt u ook de maïzena gladroeren met 1-2 el water en vervolgens door de saus mengen. Tot slot kunt u de saus nog op smaak brengen met bieslook, peper en citroensap.
  4. Serveer vervolgens de rosbief in dunne plakjes met warme saus. U kunt dit combineren met stokbrood of een verse salade.

Eet smakelijk!

 

 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 3/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *