Stoofpeertjes in rode wijn en port

Stoofperen

Ingrediënten

1 kg. stoofperen

500 ml. water

250 ml. port en rode wijn ( 100 ml. port en 150 ml. rode wijn)

1 kaneelstokje

schijfje citroen / klein beetje sap van citroen

ietwat gemberpoeder

2 kruidnagels

steranijs

50 gr. suiker

1 laurierblad

3 jeneverbessen

aardappelzetmeel voor binding

zet wat extra water klaar voor als vocht verdampt tijdens koken

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de pan en breng aan de kook. Laat daarna rustig garen op een lagere stand. Neem daarvoor zeker 2 uur de tijd.
  2. Prik af en toe om te kijken hoe garing verloopt.
  3. Peertjes behoren goed onder het vocht te garen.
  4. Na garing kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en jeneverbessen verwijderen.
  5. Indien de peertjes niet zoet genoeg zijn voeg dan nog wat suiker toe.
  6. Na garing sap binden met aardappelzetmeel.

Eet smakelijk!

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *