Stoofpeertjes in rode wijn en port
Ingrediënten
1 kg. stoofperen
500 ml. water
250 ml. port en rode wijn ( 100 ml. port en 150 ml. rode wijn)
1 kaneelstokje
schijfje citroen / klein beetje sap van citroen
ietwat gemberpoeder
2 kruidnagels
steranijs
50 gr. suiker
1 laurierblad
3 jeneverbessen
aardappelzetmeel voor binding
zet wat extra water klaar voor als vocht verdampt tijdens koken
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de pan en breng aan de kook. Laat daarna rustig garen op een lagere stand. Neem daarvoor zeker 2 uur de tijd.
- Prik af en toe om te kijken hoe garing verloopt.
- Peertjes behoren goed onder het vocht te garen.
- Na garing kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en jeneverbessen verwijderen.
- Indien de peertjes niet zoet genoeg zijn voeg dan nog wat suiker toe.
- Na garing sap binden met aardappelzetmeel.
Eet smakelijk!
[Totaal: 0 Gemiddelde: 0/5]