Stoofschotel (traditioneel)
Ingrediënten
- 650 gr rundvlees
- 50 gr boter
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 dl warme bouillon (verse of van 1 rundvleesbouillontablet)
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 3 jeneverbessen
- peperkorrels
- 150 ml rode wijn
- plakken ontbijtkoek (al naar gelang)
- zout en peper
- 1 eetl. maizena + wat water om te binden
Bereiding
- Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Bestrooi het dan met zout en peper.
- Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees lichtbruin rondom aan.
- Schep het vlees na het aanbraden uit de pan en bak dan de uien en de knoflook in het achtergebleven vet. Bak even goed.
- Dan het vlees er weer bij doen en giet de rode wijn er bij, voeg kruidnagels, jeneverbessen, laurierblad en peperkorrels toe en als laatste de bouillon.
- Laat geheel ongeveer 3 uur zachtjes stoven.
- Wanneer het vlees gaar is de ontbijtkoek in kleine stukjes erbij doen, onder goed roeren, om te binden.
- Verwijder laurierblad en kruidnagels en voeg nog wat zout toe indien noodzakelijk.
- Voeg af en toe wat water toe onder het stoven van het vlees i.v.m. verdamping.
- Wanneer de stoofschotel aan het einde nog niet goed geboden is het water met de maizena nog toevoegen.
Eet smakelijk!
Serveertips
Zoek er een stevige rode wijn bij en uw diner kan niet meer stuk.
[Totaal: 0 Gemiddelde: 0/5]