UNICEF

Unite for childen!

unicef

Restaurantervaring.nl  heeft meteen bij de start gekozen voor één vast goed doel en dat werd UNICEF.

Kinderen zijn immers de toekomst!

 

Het werk van UNICEF wereldwijd

UNICEF is dé VN-kinderrechtenorganisatie!  Vanuit de Verenigde Naties kreeg UNICEF  een unieke opdracht : alle kinderen geven waar ze recht op hebben en toezien op de handhaving en naleving van de afgesproken Rechten van het Kind.

Elk kind op aarde heeft het recht om kind te kunnen zijn. Heeft recht op een goede gezondheid, goede voeding, medicatie, onderwijs, bescherming en noodhulp.

UNICEF is door de Verenigde Naties gevraagd erop toe te zien dat de regeringen de rechten van het kind respecteren en naleven. Reeds in 1989 hebben de lidstaten van de Verenigde Naties “Het verdrag voor de Rechten van het Kind“ aangenomen.  Echter is aan UNICEF gevraagd toe te zien op de naleving daarvan en landen aan te spreken op mogelijke tekortkomingen.

De hulp van UNICEF is dan ook grootschalig dankzij de uitgebreide samenwerkingsverbanden en het mandaat van de VN.  Daardoor is UNICEF  in staat miljoenen kinderen te bereiken en ze te geven waar ze recht op hebben.

Dat alles maakt UNICEF een unieke en uiterst waardevolle organisatie en werd de reden dat wij als Restaurantervaring.nl hebben gekozen voor dit goede doel.

unicef4

Contact- & adresgegevens

UNICEF

Postbus – P.O. Box 67

2270 AB  Voorburg

T  +31 88 444 96 66

Rekeningnr. :  NL  86 INGB 0000 0001 21

https://www.unicef.nl/

 

UNICEF

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *