Van der Dussen te Delft

Een bezoek aan onze Prinsenstad!

delft2

Delft ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft rond de 100.000 inwoners. Wanneer de naam Delft wordt genoemd doet dat een ieder meteen denken aan Delfts Blauw, de Oranjes, Johannes Vermeer en de Technische Universiteit. Delft is een stad van bewaarde cultuur en historie, maar ook een studentenstad. Het heeft een historische binnenstad waar Willem van Oranje vanaf 1572 heeft gewoond en er in 1584 werd vermoord. Delft is sindsdien de stad waar de Oranjes worden  bijgezet. Delft en de Oranjes zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden.

delft 5In de beslotenheid van het oude Bagijnhof ligt restaurant Van Der Dussen. In een authentiek en karakteristiek pand waant u zich even terug in de tijd door de bijzondere ambiance.

van-der-dussenbuitenkantvoordeurDe Bagijnhof is een hofje waar vroeger de begijnen woonden. Begijnen waren alleenstaande mannen en vrouwen die anders dan leden van een kloosterorde geen eeuwige geloften aflegden, echter wel deel uitmaakten van een gemeenschap binnen de Rooms-katholieke Kerk. Zij mochten geldelijk en onroerend eigendom echter behouden.

Aan het pand waarin dit zo bijzondere restaurant is gevestigd zit een hele geschiedenis.

van der dussen sfeerinterieur1Voor wie kiest voor een besloten ruimte voor familiediner, zakenlunch of receptie komt terecht in de sfeervolle lounge. Deze lounge bestaat al 20 jaar en was restaurant Van Der Dussen  daarmee avant-la-lettre. Echter liggen en onderuit zakken is er in deze lounge niet bij. De ruimte is geschikt voor groepen van 20 tot en met 45 personen.

van der dussen loungeRestaurant Van Der Dussen staat bekend om zijn uitstekende keuken waar  dagelijks met eerlijke en dagverse producten wordt gewerkt.

van der dussen gerechtvleesIn  het  restaurant heeft u door middel van de open keuken zicht op  de vakbekwame keukenbrigade die met hart en ziel werkt aan de bereiding van de overheerlijke gerechten. Restaurant Van Der Dussen biedt het fantastische ‘Dussenmenu’ en heeft speciale aanbiedingen die zeer de moeite waard zijn.

van der dussen hoofdgerecht

Online kunt u een dinerbon kopen van € 25,- t/m € 250,- en rechtstreeks naar de gelukkige laten sturen.

Tevens is er  ‘Het Verwendiner voor 2’  –   een heerlijke culinaire avond uit! Dit alles leuk om cadeau te doen.

van der dussengerechtdessertEen avond in een hele bijzondere ambiance, sfeervol en bij kaarslicht genieten van prachtige gerechten in een bijzondere historische stad van Nederland is het aanbevelen door Restaurantervaring.nl meer dan waard. Maak eens een ontdekkingstocht door Delft en bekijk de bezienswaardigheden van deze zo bijzondere stad eens met als afsluiting een diner bij Restaurant Van Der Dussen gelegen in de hoek van het oude Bagijnhof.

vander dussen delft

 

Contact- en adresgegevens

Van Der Dussen Restaurant&Lounge

Bagijnhof 118

2611AS  Delft

T   +31 15 214 72 12

E   info@restaurantvanderdussen.nl

http://www.restaurantvanderdussen.nl/

 

van der dussen delfts blauw

 

Hoe beoordeelt u dit restaurant?

Sfeer
0
Eten
0
Bediening
0
Bereikbaarheid
0
Reserveren
0
Gemiddelde
  Laden, even wachten svp. yasr-loader

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *