Zarzo te Eindhoven

Een Spaans avontuur!

Adrian Zarzo groeit op in de omgeving van Valencia als zoon van een Spaanse vader en Nederlandse moeder.

zarzo valencia

Hij kwam terug naar Nederland waar hij na een opleidingstraject dit restaurant begon te Eindhoven. Na kennis opgedaan te hebben bij fantastische restaurants zoals Prinses Juliana te Valkenburg, De Hoefslag te Bosch en Duin, Parkheuvel en De Librije was het moment aangebroken om zijn droom te verwezenlijken en begon hij restaurant Zarzo te Eindhoven.

zarzo restaurant

Ambiance

In het moderne en  smaakvol ingerichte restaurant met designmeubilair zult u zich snel thuis voelen. Zarzo is onderverdeeld in aparte ruimtes zoals het restaurant, de lounge, de serre en de wijnkelder, die allemaal gezellig en smaakvol zijn ingericht.

Bij mooi weer kunt u plaats nemen op het terras buiten en daar genieten van de overheerlijke gerechten van dit bijzondere restaurant. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen. Zarzo werd op 20 januari 2013 officieel geopend en is al in het bezit van 1 Michelin ster. Daarnaast heeft het restaurant een capaciteit van zeventig couverts. Naast de Michelin ster is Zarzo verkozen tot ‘de talentvolste sommelier van het jaar’ (door GaultMilau) en werd  ‘beste jonge kok van Europa’.

zarzo terras

Keuken

De klassieke Spaanse keuken blijft de basis maar op een eigentijdse wijze gepresenteerd en bereidt.

zarzo gerechtvis

Met veel respect voor mooie en zuivere producten en ingrediënten uit de regio wordt getracht een aantrekkelijke en verrassende kaart samen te stellen. Er worden menu’s maar ook een à la carte arrangement aangeboden die garant staan voor behoud van de natuurlijke smaken en aroma’s verwerkt in de prachtige gerechten.

Uiteraard is er naast de menukaart tevens een fantastische wijnkaart, met wijnen uit verschillende gebieden. De wijn heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Adrian Zarzo, al vanaf zijn jeugd. Het is dan ook niet vreemd dat hij deel heeft uitgemaakt van de brigade van Thérèse Boer als sommelier en later hoofdsommelier werd bij restaurant FG te Rotterdam.

zarzo wijn

Dit alles samen maakt nu dat Restaurant Zarzo een heel bijzonder restaurant is in Eindhoven maar tevens een aanwinst voor de Nederlandse Gastronomie.

Vermelding Michelin Gids :

“  Neem plaats in uw designstoel, ontspan in de loungesfeer die hier hangt en houd u goed vast. Want de inventieve keuken van Zarzo blaast u van uw sokken! De evenwichtige combinaties van top ingrediënten zorgen  voor  ware smaakbommen.  Hier geen vergezochte futiliteiten, maar puur, lekker eten en wijnen van hoge kwaliteit ”.

De inspecteurs van de MICHELIN Gids

Tipico Zarzo!

 

zarzo julian

 

Restaurantervaring.nl vond in Noord-Brabant een Spaans avontuur dat zeker de moeite van het proberen waard is. Een geweldig sterrenrestaurant!

Contact- & adresgegevens

Restaurant Zarzo

Bleekweg 7

5611 EZ  Eindhoven

T   +31 40 211 77 00

E   info@zarzo.nl

http://zarzo.nl/

 

Hebt u ooit een bezoek gebracht aan dit fantastische restaurant, dan kunt u wellicht in een onderstaand bericht uw bevindingen ten aanzien van ambiance, bediening, gerechten en omgeving laten weten.

Bij voorbaat onze dank.

 

 

 

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

One Response to “Zarzo te Eindhoven

  • Zarzo staat nog op mijn wishlist. Ik heb Adrian mee mogen maken bij Ivy (FG) en was zeer onder de indruk van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *